Wyświetl pojedynczy post
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2010, 13:09
Wiecie co mnie najbardziej martwi. Może nie martwi, ale zaczyna delikatnie niepokoić. Czemu Maaskant nie zauważył jeszcze że Żuraw nie jest piłkarzem który może 90 min grać w zespole aspirującym o MP?

Szczerze, z całym szacunkiem do Maćka, ale od 2 kolejek mam przedziwne wrażenie że rozmienia on swoją karierę na drobne. Osobiście wolałbym żeby do kadry na próbę został włączony Szewczyk. I to on powinien wejść w 60-70 minucie meczu. Wprowadzajmy młodych do gry. On ma 18 lat, za 2 lata powinien być u nas wiodącą postacią. A my go za 2 lata zaprosimy na trening do I drużyny.

Żenujący jest projekt Młodej Ekstraklasy. Tam powinna być restrykcja : w drużynie tylko piłkarze max 19 lat oraz 2 starszych i to wszystko. To by była młoda ekstraklasa.

Chcemy do przodu, do zachodu ? Więc zaczynajmy od podstaw !! U nas młody tzn 25 lat. Na zachodzie młody to 18-20 lat! Zacznijmy od tego. Mamy mnóstwo talentów tylko nie mają one się jak rozwinąć bo muszą biegać ze starymi dziadkami ( z całym szacunkiem ) po boiskach okręgówek. Utwórzmy dla nich ligę. Niech kluby Ekstraklasy dbają o wyszukiwanie JAK NAJMŁODSZYCH piłkarzy, którzy będą rywalizować MIĘDZY SOBĄ w Młodej Ekstraklasie.

Chyba że ktoś mi wytłumaczy i wyprowadzi mnie z ewentualnego błędu. Co da więcej 18 letniemu chłopakowi? Gra pomiędzy 30 latkami których szczytem kariery było jak 5 lat temu grał w IV lidze czy jak będą rywalizować między sobą ?

To nie chodzi o korzyść dla Wisły, dla klubów. To ma być korzyść dla POLSKI.

Dlatego - Szewczyk do kadry na próbę. Żuraw na ławkę ewidentnie.
Odpowiedz cytując