1q2 napisał(a):

|
Szkoda tylko Jędrku że podążasz za wytycznymi swojego guru - przez to nie jesteś w stanie docenić nawet tak oczywistej sprawy[...]
|
Podążam wyłącznie za swoim rozumem i być może rzeczywiście nie jestem w stanie docenić faktu, iż pomimo kilkukrotnych wcześniejszych wizyt Ahmeda Zakajewa w Polsce do zatrzymania doszło akurat 17 września. Najwidoczniej durniem jestem bo także nie widzę sensu zatrzymywania człowieka, który sam się miał zamiar do niej zgłosić (w myśl wcześniejszych uzgodnień swojego adwokata z prokuraturą). Pokazówka

Dla kogo i po co

Dalej, nie jestem prawnikiem więc nie rozumiem dlaczego Ahmed Zakajew, pomimo orzeczenia sądu w Wlk. Brytanii i przyznania mu statusu uchodźcy, dalej jest ścigany na podstawie tegoż samego listu gończego w krajach należących do UE, do której należy zarówno Polska, jak i Wlk. Brytania.
Docenić mogę jedynie decyzję sądu.
1q2 napisał(a):

[...]Przykre to jest ale cóż począć - Ja mam tylko nadzieje że uszanujecie tą zjebaną demokrację
|
Nie. Mamy zamiar wziąć marszem Pałac Prezydencki, przy okazji składając wizytę Premierowi. Niech tylko Wódz termin ustali