|
W przeciwieństwie do wielu na forum , mi mecz się ogólnie podobał . Może nie tak gra Wisły , jak samo widowisko , oprawa , cała otoczka , gdyby grali to na SS , pewnie odbiłby sie bez echa. Co do naszej gry to , jednak uważam że zagralismy słabsze spotkanie niż przed tygodniem . Jagiellonia grała w tamtym meczu z kontry , a tutaj 1/3 meczu to Korona nas dominowała . Na uwagę zasługuje fakt że nasza obrona gra lepiej ( niż z Jagą - realistycznie ) , jednak problemem jest ogólem gra defensywna zespołu . Zawodnicy Korony poza bramką niedzielana nie mogli przedrzeć się przez 16 metr . Wygrac sie dzisiaj nie udało , no ale takie jest życie .
Krótkie standardowe oceeny pomeczowe (1-10)
Jovanic : 4 - można powiedzieć że lepszy niż Pawełek , jednak nie na tyle dobry by stać w bramce Wisły . Ciężko go ocenić , za dużo złych zagrań .
Cikos : 3 - kolejny słabiutki mecz Słowaka , była by niższa ocena ale nie miał wsparcia po swojej stronie. Poza tym rzuciły mi się w oczy 2 fatalne straty po których powinniśmy stracic bramke .
Cleber : 4 - lepiej niż z Jagą , jednak to on zawalił znowu jedną z bramek . Trzeba szukac alternatywy dla niego .
Bunoza : 5 - tym razem to on był najlepszym z obronców . Wg mnie brakuje mu jeszcze więcej doświadczenia i pewności siebie .
Paljic : 3 - o wiele słabszy mecz niż ten przed tygodniem . Raz że mniej angażował się w ofensywie , a dwa że po jego odpuszczeniu padło dośrodkowanie pod 2 gol .
Sobolewski : 4 - gasnie w oczach , za dużo fauli , przynajmniej walczy...
Wilk : 6 - lepszy od Sobola , jednak do perfekcji mu dużo brakue . Widać że ma smykałkę ofensywną i popisuje się czymś więcej niż strzały z dystansu Sobolewskiego
Żurawski : 5 - więcej chce niż może . Powinien się ograniczyc do rozgrywania akcji a strzelanie zostawic komu innemu . To już nie jest napastnik .
Boukhari : 8 ( do przerwy ) i 3 (po prawie) obok Riosa najlepszy na boisku . To zawodnik który robi różnice i jaka szkoda że nie ma teraz 20 lat . Bardzo mi przypomina swoją grą , postawą , finezją Kosowskiego (oczywiście z różnicami . Może bardzo pozytywnie wpłynąć na drużyne . Fizycznie nie wytrzyma 90 minut , ale to się nadrobi . Poza tym wkońcu mamy zawodnika , który po Marcelo , ma wkońcu predyspozycje by wygrywać wszystkie pojednyki w powietrzu .
Rios : 7 - bardzo dobry mecz . Widać że na mistrza Argentyny jest za słaby , ale na ligę polską jest gwiazdą . Kwestią czasu jest gdy zaczną przychodzic bramki .
Paweł Brożek - 7 . Paweł wrócił na dobre do gry . Nie musi obawiac się o miejsce w składzie . Robi co do niego należy .
Kirm : 2 - jakieś nieporozumienie .
Boguski - bez oceny , ale powinien strzelic na 3-2...
gra ofensywna napawa optymizmem , ale jak pisałem , trzeba doś zrobic z naszą kulawą grą defensywną ..
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.09.2010 o godz. 23:12.
|