Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2010, 09:16
Ela napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, między stwierdzeniem , że Skorża "zrąbał atmosferę " a spostrzeżeniem, że " nie umie zapanować nad zespołem" jest subtelna różnica.

Urban też nie potrafił wprowadzić wśród Legionistów dyscypliny. Przypomnij sobie słynną imprezę po przegranym meczu z Jagą, pijatykę w klubie i rzucanie ananasami. Jakoś większych dyscyplinarnych kar nie było. A wyniki Legii w zeszłym sezonie każdy pamięta.
To banda rozpieszczonych, leniwych gwiazdorów, lubiących smakołyki.
Ogólnie nie mam specjalnego przekonania do profesjonalizmu polskich piłkarzy w chwili obecnej.

Poza tym zastanawia mnie pewna zbieżność sytuacji.
I u nas ( Brożek ) i w Legii daje się zauważyć lekko napiętą sytuację mdz Polakami a obcokrajowcami.

Przypadek ?

p.s.
Nie jestem "wyznawcą" Skorży
Hmmm...
Przez "zrąbał atmosferę" rozumiem to, że nie wypracował odpowiednich stosunków ( szef - pracownicy ) z naszymi piłkarzami, co ostatecznie doprowadziło do tego, że Ci przestali go szanować. Co innego, gdy ochrzania Cię szef, a inaczej reagujesz, gdy robi to kumpel. Może faktycznie źle dobrałem słowa

W Legii Skorża wiedział na co się pisze, więc nie może mieć żadnych wymówek. Ba - sytuacja jest nawet lepsza niż można się było spodziewać, dzięki porozumieniu na linii klub - kibice. A tu mija pięć kolejek i nagle trzech piłkarzy trafia do rezerw, a pięciu dostaje kary. Nie wierzę, że po czymś takim piłkarze staną za trenerem.

Do teraz nie potrafię zrozumieć, jak można było wydać tyle na transfery, a pożałować na przyzwoitego trenera który by to wszystko poukładał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując