Sędzia napisał(a):

Takie, zresztą dość powszechne podejście dotyczące Amerykanów, bardzo mnie dziwi.
Przede wszystkim nie bardzo rozumiem czego oczekujesz - że będą nam wysyłać $ za to, że się deklarujemy jako sojusznicy?
Tylko dlatego, że "byliśmy na smyczy" USA jesteśmy w NATO. Chyba nikt poza kompletnymi dziwakami nie twierdzi, że to jest dla Polski niekorzystne.
Już choćby za samo uwolnienie przez Polaków agentów CIA z Iraku Amerykanie doprowadzili do umorzenia 16,5 mld $ (bierz pod uwagę że wtedy to było zdecydowanie więcej niż dzisiaj).
To Amerykanie w dużym stopniu tworzyli lub pomagali tworzyć nasze jednostki specjalne.
|
Masz rację co do NATO. Co do reszty to jestem uprzedzony do tego pseudokraju, który po 1945 roku, a nawet już w 1939 roku, jak twierdzą niektórzy historycy, tworzył plany podziału geograficzno-politycznego świata postwojennego. Oczywiście NWO to jest tylko jedna z wielu teorii spiskowych, ale jak dla mnie jest w niej spore ziarenko prawdy, bo założenie organizacji międzynarodowych ONZ i NATO, wspólnot państw np. UE, czy wciśnięcie na siłę państwa żydowskiego na Bliski Wschód to są właśnie działania zgodne z mitem założycielskim tej teorii.
Z przymrużeniem oka można spojrzeć na "Po-wojenną Mapę Nowego Świata"
http://homepage.interaccess.com/~net...Impresje3.html
Już ze mnie taki amerykanofob
PS. Przyłączam się do inicjatywy, a mogę zacząć rewolucję na granicy polsko-czeskiej, którą będę w piątek wieczór przekraczał
Tylko tak się zastanawiam kogo mamy wywieźć na taczkach?
- homoseksualistów
- żydów
- pederastów
- lewaków
- lemingów
- rydzykowców
Kogoś jeszcze nie wymieniłem?