Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2010, 14:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale ..polski piłkarz jest pozbawiony ambicji, jeśli twierdzisz inaczej udowdnij
Ale ot nie jest chyba wina polskiego piłkarza a systemu szkolenia.Taki z dupy przykład - wiem że to się powoli zmienia ale i tak kupę ludzi nie gada po angielsku(sam mam jedynie to minimum które pozwali mi zrozumieć i dogadać się).W takiej Skandynawii, Holandii - każdy zna ten język - nie dlatego że ma wielką ambicje i motywacje tylko dlatego że jest on uczony tak jak ojczysty i nie da się go nie nauczyć.

Wiadomo że każdy kraj ma powiedzmy jakieś cechy wrodzone ale gdyby system szkolenia był w miarę konkretny to byli by na pewno lepsi.Nie mówię że tak dobrzy jak czołówka europejska ale na pewno nie było by sytuacji gdzie w 15 najlepszych ligach w Europie, w podstawowym składzie gra kilku Polaków.

A co do Legii.Myślę że na komentarz trzeba będzie poczekać 1, 2 kolejki - zobaczymy czy Skorża już stracił panowanie nad zespołem i pojechał na oślep, czy te kary przyniosą jakiś efekt.

ps a co do miesiąca miodowego to ja Legie stawiałem jako pewniak do dobrego początku.Transfery zrobione na czas,do tego wydawały się być jak na naszą ligę konkretne,brak ciśnienia spowodowanego pucharami, zgrupowania, silni przeciwnicy.Nic tylko lać większość ligi.A tu gra słabsza niż wyniki które też są słabe.
Zdecydowanie największe rozczarowanie początku sezonu, bo nasza postawa nikogo nie może dziwić, Amiki(oczywiście lepsza ale bez rewelacji) tak sam,że Groclin będzie grał lepiej - też nie jest to niespodzianka, podobnie jak mądrze budowana Jaga i Korona.
Na plus na pewno Bełchatów a na minus parchy(ale oni się niestety ogarną) i Śląsk
Ale Legia i tak wszystkich deklasuje.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.09.2010 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując