Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2010, 14:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niczego nie przegapiłeś, po prostu nie wszystko trafia do gazet.
Za to czasami to co trafia do gazet to bardzo stronnicza interpretacja zdarzeń. Polecam przeczytać wcześniejszy wpis na blogu pana Dawidziuka i zwrócić szczególną uwagę no to, co napisał o Włodarczyku, Surmie i Urbanie, a potem porozmawiać z kibicami Legii na temat tych trzech postaci. Większość sądzi, że Surma i Włodarczyk byli źródłem wielu problemów Legii, a Urban był nie charakterny, tylko uległym figurantem.
Przykład zostawię dla siebie, bo znam z drugiej ręki. Wyznawcy Skorży i tak nie uwierzą bądź zinterpretują go na swój sposób, a pokemonów nie ma sensu nakręcać na kolejnego zawodnika. Nie chodzi jednak o Brożków ani Małeckiego...
Aż jeden przykład? Jestem pod wrażeniem. Do tego nie możesz go wyjawić? Oczywiście, oczywiście. Nie jestem zaskoczony, że tak mała ilość faktów potwierdzających Twoje tezy nie przeszkadza Ci bardzo głęboko w nie wierzyć.

Skorża to raczej typ trenera-kumpla, który stoi po stronie piłkarzy. Jakieś próby pokazania, że to on rządzi w zespole i urządzanie zsyłek do rezerw to zachowania kompletnie nie w jego stylu. To trener, który pozwoliłby piłkarzom rządzić, ale nie walczyłby z nimi. Sądzę, że w Legii jest jakiś głębszy problem i więcej rywalizujących sił i konfliktów na różnych podłożach, niż tylko brak porozumienia na linii trener-piłkarze. Świat widziany Twoimi oczami jest znacznie prostszy - za całe zło zawsze odpowiada Skorża. Nawet na blogu Dawidziuka widzisz tylko te fragmenty, które chcesz widzieć.
Analogie do sytuacji z Legii są, a fakt że Skorża nie umie zapanować nad zespołem ma przełożenie na atmosferę w szatni. Dopóki są wyniki, to wszystko jakoś działa, ale kiedy zaczynają się problemy, wówczas wychodzą na wierzch wszystkie żale i zaniedbania.
W Legii urządza się polowanie na czarownice i szuka się winnych wśród piłkarzy. W Wiśle Skorża brał winę na siebie. Chronił piłkarzy i swój sztab.
Twierdzisz, że w Wiśle pozwalano zawodnikom kontrolować szatnię. W Legii do rezerw wysłano Iwańskiego. Ponoć za to, że próbował rządzić w zespole, że próbował być liderem, co odebrano jako zbytnie wyjście przed szereg.

Analogią jest to, że zespoły mają problemy... i to by było na tyle.
Widać jednak, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Ale to już wiadomo od czasów Petrescu.
Jasne. Domyślam się, że uważasz, iż słyniesz z wyważonych, przemyślanych opinii i celnego interpretowania wypowiedzi.
Odpowiedz cytując