Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2010, 09:36
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się wierzyć w to, że ten facet rzeczywiście wolał Wisłę od Derby. Po prostu nie. Lepsza liga, pieniądze, obiekty. Wyższe wymagania.

Natomiast kwestia wyboru pracodawcy przez piłkarza zawsze mnie pasjonowała. Lepiej grać i być bożyszczem Newcastle, czy siedzieć na ławie w ManU? Lepiej zarabiać krocie na emeryturze w Madrycie, czy pokusić się o aktywny udział w walce o mistrzostwo Holandii lub Polski? Ławka w Arsenalu czy występy w Bundeslidze?

Kwestia psychiki, atmosfery i warunków finansowo-sportowych. Prawdopodobnie lepiej być w trzecim planie Incepcji niż głównym bohaterem w Fenomenie. Ale czy mając do wyboru rolę statysty w Batmanie i wiodącą w Kick-Ass, nie wolelibyście tego drugiego? Ja na pewno.
Pomijając kwestie czy rzeczywiście miał tam być na testach to jednak za bardzo się przyzwyczailiśmy do podejścia polskich grajków. Idzie na zachód grzać ławe i przestaje się rozwijać, bo ilu tak na prawdę w ciągu ostatnich 20 lat zrobiło kariere na zachodzie? Myślę, że liczba 10 to max. Facet mógł przecież zostać w 2 lidze greckiej za większe miedziaki, a jednak wybrał naszą buraczaną. Może w wieku 30 lat ma jeszcze ambicje aby coś osiągnąć? Zobaczymy zresztą co przyniesie czas i czy w ogóle znajdzie u nas angaż.

palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Z Łobodzińskich zdecydowanie wole Filipa

Żeby nie był OT, to radem że dotarł certyfikat z kebabowa.
Czyżby w końcu posłaniec na rowerze dotarł? Ja myślałem, że to u nas jest burdel, ale widać ktoś nas jeszcze przebija
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując