QBAS napisał(a):

Że co Płatność kartą skraca czas zakupu.
Tutaj mamy proste rachunki, brak "groszowych kwot" i co najwyżej kilka sztuk biletów, więc nie jest to jakaś super oszczędność czasu. Niemniej jednak, gdyby każdy płacił kartą (zakładam, że zna jej pin to kolejka trochę by przyśpieszyła. Zresztą mogę się założyć, że sytuacja w kasach nie wygląda tak, że 90% kibiców ma przygotowaną odliczoną kwotę, tylko przeważają sytuację gdy ktoś płaci "grubymi" (które się kończą), szuka po kieszeniach portfela, biegnie po kumpla który szluga pali za sklepem i zapomniał się zrzucić etc.
Podejrzewam, że chodzi głownie o to, że płacąc kartą sklep odprowadza do "systemu" prowizję w wysokości nawet kilku % wartości sprzedaży. Ot, czysta ekonomia. Mam tylko nadzieję, że to się zmieni od wiosennej rundy.
No i klubie - APELUJEMY O MOŻLIWOŚĆ ZAKUPÓW BILETÓW PRZEZ INTERNET! Już kilka lat mamy XXI wiek, jakby ktoś w natłoku pracy nie zauważył...
|

a od kiedy platnosc karta jest szybsza niz gotowka

wystarczy przygladnac sie w sklepie spozywczym jak stoi sie w kolejce, ja wytrzymac nie moge jak 4 os przede mna i wszyscy placa karta...
wlożyc ja do czytniki, wprowadzic kwote, wpisac pin i poczekac na zatwierdzenie przez bank - do tego problemy z lacznoscia i czekamy dwa razy dluzej...
Jezeli chodzi o sprzedaz przez internet to przeciez nie jest takie latwe tzn sam program itp, w ciagu tygodnia tego sie nie zrobi, podejrzewam ze koszt to kilkanascie tys zl, a czas w miesiacach, pewnie to bedzie tylko troche jeszcze poczekamy.
Wczoraj stalem rowne 4 godziny, na szczescie mialem dzien wolny, postalem bilet dostalem i jestem zadowolony.
Tak samo jak Wisła nie była przygotowana ze beda takie tłumy tak samo nikt z nas sie nie spodziewał, kazdy kto stal w kolejce powtarzał ze nie wiedział i sie nie spodziewal ze bedzie takie zainteresowanie.
Co fakt, nastepnym razem moga wprowadzic na pierwsze dwa dni sprzedaz tylko dla tych co maja KK, bedzie zdecydowanie łatwiej i szybciej a kolejne dni dla pozostalych,