QBAS napisał(a):

Że co Płatność kartą skraca czas zakupu.
|
przy takim zdycyplinowaniu jakie miało miejsce wczoraj zwłaszcza z dyktowaniem 11 peseli imion i nazwisk i przepychankami przy samych drzwiach to na pewno

Cytat:
Tutaj mamy proste rachunki, brak "groszowych kwot" i co najwyżej kilka sztuk biletów, więc nie jest to jakaś super oszczędność czasu. Niemniej jednak, gdyby każdy płacił kartą (zakładam, że zna jej pin to kolejka trochę by przyśpieszyła.
|
zważyszwszy na to, że nie ma końcówek typu 2,95 itp to w większości ludzie mają odliczone 20, 30, 40 50 i wielokrtotność i wydawanie reszty też nie sprawia kłopotu. Jestem pewien, że szybciej kupię bilet z kartą kibica i dając 20 zł. Niż z kartą kibica, płacąc kartą.
Cytat:
|
Zresztą mogę się założyć,
|
o rękę?
Cytat:
|
że sytuacja w kasach nie wygląda tak, że 90% kibiców ma przygotowaną odliczoną kwotę, tylko przeważają sytuację gdy ktoś płaci "grubymi" (które się kończą), szuka po kieszeniach portfela, biegnie po kumpla który szluga pali za sklepem i zapomniał się zrzucić etc.
|
to może się okazać, że jutro nie miałbyś ręki
Cytat:
|
Podejrzewam, że chodzi głownie o to, że płacąc kartą sklep odprowadza do "systemu" prowizję w wysokości nawet kilku % wartości sprzedaży. Ot, czysta ekonomia. Mam tylko nadzieję, że to się zmieni od wiosennej rundy.
|
mniej podejrzeń
Cytat:
|
No i klubie - APELUJEMY O MOŻLIWOŚĆ ZAKUPÓW BILETÓW PRZEZ INTERNET! Już kilka lat mamy XXI wiek, jakby ktoś w natłoku pracy nie zauważył...
|
klub apeluje wyrabiajcie karty kibica będzie szybsze kupowanie biletów. Już kilka lat mamy XXI wiek. Przekonałbyś się o tym gdyby klub nie popełnił błędu: brak opłaty manipulacyjnej oraz 1-2 dni sprzedaż dla posiadaczy KK. Choć i tak z KK idzie szybciej.