|
Integracja z KKM nie polega na tym, że na automacie KKM wykupisz bilet, tylko że karta KKM jest jednocześnie kartą kibica, na którą możesz sobie zakupić bilet na mecz. Ale w innym miejscu, czyli:
- w Wiślackim Świecie
- przez internet
Polega to tylko i wyłącznie na powiązaniu systemów, czyli rozpoznawaniu numeru identyfikacyjnego KKM przez system biletowy.
Sprzedaż przez internet na Wiśle oczywiście będzie, mam nadzieję, że od wiosny. Przy czym wdrożenie takiego systemu nie trwa tydzień, a w momencie gdy nie masz jeszcze gotowego stadionu, a dostarczane plany okazały się fikcją, nie było możliwe uruchomienie tego.
Natomiast mam wrażenie, że nie uruchomiono optymalnie działań doraźnych, zmierzających do sprawnej dystrybucji biletów na mecz z Koroną. Poza tym chyba błędem okazał się brak opłaty manipulacyjnej za brak Karty Kibica - sprzedaż biletu bez KK trwa dłużej, a brak zniżki spowodował, że wielu ludzi, którzy karty posiadają po prostu ich nie wzięło. Z jednej strony pewnie przyciągnęli tym ludzi, a z drugiej wielu widząc dzisiejsze kolejki zrezygnowało.
Poza tym myślę, że prostą sprzedaż internetową można było uruchomić (tylko dla ludzi posiadających KK). Bez wyboru określonego miejsca, ale z wyborem sektora, w formularzu podawałoby się numer KK i PESEL dla weryfikacji + przelew. Przypominam, że przy KK nie ma potrzeby wysyłki biletów - one są "ładowane" na kartę. Można by to połączyć z opcją telefoniczną: człowiek dzwoni, podaje dane i ma 48 godzin na dokonanie przelewu. Stworzenie takiego systemu trwa tydzień.
|