AYALA napisał(a):

|
od 1 Listopada ( Wszystkich Świętych) wchodzi zakaz palenia w lokalach gastronomicznych.Ciekawe czy będzie przestrzegany ?
|
I bardzo dobrze - przyklad:
w wakacje bylem w sosnowcu u rodzinki i skoczylismy na frytki z dzieciakami do Sosnowiec Plaza i jakie bylo moje zdziwienie jak panie przy sasiednim stoliku wyciagnely fajki i zaczely palic w srodku centrum handlowego - kelner im przyniosl popielniczki i wszystko ok - a obok dzieci wdychaly ten syf.
Zaraz sie zmylismy a frytki poszly do kosza bo i tak byly do dupy - smakowaly jak robione na starym przypalonym oleju.
UK taki zakaz jest od dluzszego czasu - nie wolno nawet w pubach palic i wszyscy tego przestrzegaja.
Ciekawe czy w Polsce im to wypali.
Ja nie pale od 2005 roku. Palilem 15 lat - ostatnie kilka lat wiecej niz paczke dziennie.
Rzucilem i sie z tego ciesze

I powiem szczerze ze w miejscach publicznych (przystanki , dworce kolejowe i autobusowe ,wszystkie miejsca gdzie jest micha do kupienia) powinien byc zakaz palenia.
Najbardziej mnie wkur*** ja ktos wsiada do autobusu i jeszcze przed samymi drzwiami faje w zebach trzyma a wszyscy musza to wachac.