Siwy_89 napisał(a):

|
z jakich inwestycji chciałbyś zrezygnować w ostatnich latach, by zrealizować inwestycję wartą około miliarda?
|
Stadion Cracovii
A poważnie to jakie zastosowanie będzie miała ta rura ciepłownicza z kładką Bernatka pod spodem. Te 35 milionów można było spożytkowac w znacznie lepszy sposób. Oczywiście, jezeli zarządza się takim organizmem jak duże miasto to zawsze znajda się nie trafione inwestycje.
Cytat:
|
weź pod uwagę także możliwości finansowe ;-)
|
Biorę pod uwagę. Dlatego nie mam pretensji o to, że Kraków nie ma tego czy tamtego. Mam pretensje o to, że zamiast przyjąć strategię upraszczania życia przyjęto strategię utrudniania życia. Czasami zupełnie bezmyślnie. Bo jaki pożytek dla komunikacji zbiorowej miało zlikwidowanie miejsc parkingowych na Starowiślnej ? W ogóle jaki był z tego pożytek poza tym, ze takie działanie pasowało do obowiązującej ideologii ?
Co do finansów, to moim odczuciu w Krakowie, jak i pewnie w innych miastach inwestycje są moooocno przepłacane.
A od tunelu pewnie nie uciekniemy. Czytałem gdzieś, że przepustowość torów tramwajowych przechodzących przez centrum jest na wyczerpaniu.