|
na co dzień widzimy jak pracuje Maaskant i będziemy też widzieli czy drużyna będzie robić kolejne postępy - mnie się wydaje, że pierwsze symptomy już są i że może być lepiej. Ciesze się, że powoli kończy się najeżdżanie tutaj na forum na Cikosa, Pajlicia i Bunozę . To nie ich wina, że musieli przyjść do naszego klubu w miejsce Głowy, Marcelo naszych ulubieńców, żeby nie powiedzieć ikony - uważam, że powinniśmy przyjąć ich jak najlepiej potrafimy i czekać, aż ta maszyna pod ręką trenera zacznie normalnie funkcjonować.
Przyznam się szczerzę, że byłem za tym, żeby Skorżę pozostawić jednak w klubie, ale jak popatrzyłem na system gry Legii w ostatnim meczu, to jakbym naszą Wisełkę widział z przed kilku tygodni - bieganina, brama w plecy i później długie piłki na pole karne i atakuj kto może - dobrze, że jednak mamy ten etap z sobą....
Jest jeszcze drugi aspekt - widzimy co i jak robi Maaskant, ale nie wiemy co robi Valckx - wydaje mi się, że powoli dobiega końca etap poznawania rzeczywistości w naszym klubie, a teraz pracuje nad tym kogo pożegnać, kogo sprzedać,a kogo ściągnąć...
|