Cytat:
No, to po tej kolejce wylecą Ulatowski, Skorża i Bakero. Ulatowski do Polonii, Bakero do Legii, a Skorża do .. Cracovii oj, działoby się...
|
Profesor i ITI mają jednak więcej cierpliwości od wariata Wojciechowskiego - a Skorża mimo wszystko trochę więcej "renomy" na naszym podwórku (cudzysłów jak najbardziej adekwatny do wartości tejże renomy

). Tak więc moim zdaniem przewidywana kolejność wylatywania to Bakero - Ulatowski - Skorża. Ale tak jak mówiłem po Bełchatowie, tak i będę mówił nadal - jestem przeciwnikiem wywalania trenerów bez dania im chociaż rundy, jeżeli nie więcej. Jakby się wywalało tak szybko, jakby tego chcieli kibice, to ani Van Gaal, ani Mourinho nie oglądaliby finału LM w wykonaniu swoich drużyn. Co by nie mówić o Skorży - mleko już się wylało.
Zresztą Wisła i Legia to nadal są drużyny w "przebudowie". Co do Legii po tym co ostatnie dwa mecze widziałem trudno jest zachować optymizm (albo łatwo - w zależności od punktu widzenia

), ale słowa sprzed początku sezony "po takiej przebudowie, jeżeli zaczną grać, to zaczną grać na wiosnę" - tak jak wtedy uważałem, że są słuszne, tak nadal uważam że są aktualne. Tyle różnicy, że w grze Legii postępu nie widać, jeśli już, to regres gry zespołowej (przy lekkiej poprawie indywidualnej gry nowych i zaskakującym zjeździe w dół gry starych), a w Wiśle - owszem.
Cytat:
Bramkarz:
L - kiła Anatola
W - "Pawełek show"
|
Antolović przepuścił zdradliwego (ale zdecydowanie do wybronienia) farfocla, by potem bronić lepiej, niż w swoich najlepszych momentach w Legii. Z 3-0 zrobił 1-0, więc akurat jego bym się aż tak bardzo nie czepiał.
A co do Polonii - oj, jak zbawienia czekałem tej porażki

Co jak co, ale jak często można obejrzeć na żywo, jak właściciel klubu aż tak jawnie i beztrosko rozwala sobie klub. Do tej pory widzieliśmy to parę razy, ale zazwyczaj lejtmotivem było cwaniactwo, chciwość, brak umiejętności czy doświadczenia... ale Głupoty przez duże G, a przynajmniej w takim wykonaniu, to chyba jeszcze nie widzieliśmy

(no i poza tym mam slap-bet z zaprzyjaźnionym polonistą o to kto będzie niżej w tabeli na koniec, więc mam w tym swój interes

).