Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 21:09
No, to po tej kolejce wylecą Ulatowski, Skorża i Bakero. Ulatowski do Polonii, Bakero do Legii, a Skorża do .. Cracovii oj, działoby się...
Co do Jagi, myślę, że ma spore szanse na miejsce w 4 na koniec sezonu. Jest ułożoną drużyną, ale mecze wygrane z Lechem i Wisłą troszkę zaciemniają obraz, bo... były rozgrywane w Białymstoku. Może troszkę nieobiektywnie powiem, ale w meczu z Wisłą, to Wisła była zespołem lepszym, mądrzej grającym, Jaga wykorzystała kontry, błedy w obronie, najczęściej indywidualne. Jakiś kibic Jagi pisał (nie pamiętam gdzie), że ośmieli się stwierdzić, że to Jaga na tyle pozwoliła Wiśle, dała jej grać atakiem pozycyjnym. Wydaje mi się, że Wisła swoją grą zmusiła Jagę do cofnięcia się. Najlepszym przykładem jest to, że po stracie Pawełka Wisła cały czas atakowała, grała swoje, nie widać było, że to Wisła straciła zawodnika a nie Jaga.
Gdyby mecze były odpowiednio w Poznaniu i Krakowie, a Jaga by oba wygrała, to można by uznać ją jako faktycznie kandydata do tytułu. A tak, to jest w czubie, ale za wcześnie na nagradzanie. Na wiosnę znów obudzi się Lech, bo na jesień to raczej mecze w Europie się odbiją czkawką na ich postawie w lidze. Wisła będzie po przygotowaniach z Holendrem, więc mam nadzieję, że będzie mocna. Wiosna będzie ciekawa
Odpowiedz cytując