Reiro napisał(a):

|
No to pokaż nam zawodnika, którego Wisła mogła kupić, a jest lepszy niż Wilk. Oczywiście mowa o def. pomocniku w podobnym, niezbyt zaawansowanym wieku. Dodatkowo trzeba pamiętać, że Wisła to mimo wszystko polski klub i muszą w niej grać również Polacy.
|
W polskiej lidze bardzo porównywalne umiejętności ma choćby Gol czy Kuklis - to właśnie ta półka zawodników. Nie uważam, by w polskim klubie musieli grać też Polacy - jeśli są za słabi to dlaczego mają grać? Chodzi o to, że Sobol w swojej optymalnej formie przerastał o klasę innych zawodników w polskiej lidze grających na tej pozycji. Kupiliśmy chłopaka, który nie gwarantuje nam takiej jakości, jaką dawał Sobol.
szprotson napisał(a):

kibice w Kielcach bardzo płakali jak sie dowiedzieli że Czarek wzmocni nasze szeregi.
Chłopak rozegrał w naszych barwach 3 mecze a wy spekulujecie czy będzie taki jak dawny Sobol.
Dajcie mu pół rundy, wtedy go ocenicie, kto uważa że słaby transfer ma prawo, ja uważam przeciwnie.
Po to jest forum, każdy patrzy na Wisłe z innej perspektywy, i dlatego wymieniamy argumenty etc.
|
Ja nie uważam, że to słaby tansfer - źle mnie zrozumiałeś. To ciekawy chłopak, tyle tylko, że nie tej klasy co Sobol. Powinniśmy zastępować - przynajmniej raz na jakiś czas - dobrego zawodnika dobrym zawodnikiem. W tej chwili nasza polityka to zastępowanie dobrego zawodnika albo starym repem albo co najwyżej perspektywicznym.
Jeszcze jedno - nie oceniam Czarka przez pryzmat tylko gry w Wiśle ale też na podstawie wcześniejszych jego występów w Koronie.