JrQ- napisał(a):

Jak już Grosicki to może wypożyczenie.
Nie pakowałbym się w żadne transfery definitywne z tym graczem.
|
Ja optowałbym za transferem definitywnym Grosickiego. Można o nim powiedzieć wiele złych rzeczy, ale niezaprzeczalnie od 4-5 lat jest to zawodnik, który systematycznie pokazuje swój potencjał, jednocześnie w ciągu tego czasu cały czas rozwijał swoje umiejętności. Tak więc musimy umieć rozdzielić życie prywatne od pracy, którą Kamil wykonuje sumiennie, a nawet jeśli nie, to i tak jest w tej chwili jednym z najlepszych graczy, grających w naszej rodzimej lidze. Z całą pewnością jest zawodnikiem lepszym niż Małecki, którego talent(nie mylić z charakterem) niemal wszyscy podziwiamy.
serek.c2 napisał(a):

|
Będzie lepszy od obecnego Sobola (o to raczej trudno nie będzie), ale czy będzie lepszy od dawnego Sobola? Śmiem wątpić. To, że Żuraw czy Sobol lepsi już nie będą jest jasne, chodziło mi raczej o to, że jakoś potencjału u byłego gracza Korony predysponującego go do gry na poziomie Sobola w najlepszej dyspozycji dostrzec nie mogę. Uważam, że transfer tego zawodnika powinien być traktowany jako uzupełnienie składu a nie jako wzmocnienie pierwszej jedenastki. Tymczasem nasza polityka transferowa doprowadza do sytuacji w których za wzmocnienie uważa się już takich średnich piłkarzy jak Wilk.
|
No to pokaż nam zawodnika, którego Wisła mogła kupić, a jest lepszy niż Wilk. Oczywiście mowa o def. pomocniku w podobnym, niezbyt zaawansowanym wieku. Dodatkowo trzeba pamiętać, że Wisła to mimo wszystko polski klub i muszą w niej grać również Polacy.