Siwy_89 napisał(a):

|
Lubisz jeździć w kółko po Placu Na Groblach?
|
Lubię, po Wiśle to moja druga pasja życiowa
A poważnie to zamknięcie każdej ulicy powoduje wzrost ruchu na pozostałych. A dlaczego je zamknięto ? Jakiś racjonalna przyczyna, poza naciskami ze strony operatora parkingu ?
Cytat:
|
Ale pamiętaj, że w niektórych miastach zachodnich pobiera się opłaty, za sam WJAZD do centrum ;-)
|
Żyje tu i teraz i zarabiam tu i teraz. Chore ideologie które przywędrowały do nas obojętnie z której strony mnie nie interesują.
Cytat:
|
W Warszawie takie parkingi są bezpłatne, dlaczego u nas ma być inaczej?
|
A dlaczego nie ? HG-W będzie rządzić u nas ? Skoro nasi urzędnicy mogli wyciąć taki numer jak z Placem na Groblach...
Cytat:
To samo planuje się w rejonie Muzeum Narodowego, będzie parking (może) a w zamian za to zlikwidują możliwość parkowania wzdłuz Błoń. Przecież nie chodzi o polepszenie życia mieszkańców tylko o to, aby kasa dla inwestora sie zgadzała.
jakieś źródło tych wiadomości?
|
Cytowałem z pamięci. Dziennik Polski kilka miesiecy temu.
Cytat:
|
ciekawe podejście Rondo Mogilskie, Grzegórzeckie, linia tramwajowa i dwupasmówka na Płaszów pogarszają sytuację, tak?
|
Zgoda. Ale mnie chodziło o inwestycje w centrum: Plac na Groblach, przebudowa Starowiślnej, przebudowa Karmelickej, zmiana organizacji ruchu na Zamoyskiego. Teraz plany przebudowy Kijowskiej.