Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 11:50
Elefant napisał(a):Wyświetl post
W zamian za to zlikwidowano nie tylko miejsca parkingowe, ale i wyłączono z ruchu cały kwartał ulic

Lubisz jeździć w kółko po Placu Na Groblach?

miejsca i ulice są teraz dostępne tylko dla mieszkańców. Dla pozostałych przybyło 700 miejsc...

Cena to już inna sprawa. Ale pamiętaj, że w niektórych miastach zachodnich pobiera się opłaty, za sam WJAZD do centrum ;-)

W zamian za to zlikwidowano nie tylko miejsca parkingowe, ale i wyłączono z ruchu cały kwartał ulic

Korzystałem z parkingów P+R w innych krajach. Świetnie umiejscowione, dogodny dojazd i BEZPŁATNE. Czy ktoś wieży, że u nas parkingi P+R będą bezpłatne ?

W Warszawie takie parkingi są bezpłatne, dlaczego u nas ma być inaczej?

To samo planuje się w rejonie Muzeum Narodowego, będzie parking (może) a w zamian za to zlikwidują możliwość parkowania wzdłuz Błoń. Przecież nie chodzi o polepszenie życia mieszkańców tylko o to, aby kasa dla inwestora sie zgadzała.
jakieś źródło tych wiadomości?

Jedyne o czym marzę to to, żeby miasto nic nie robiło. Bo jak coś robią to tylko pogarszaja sytuację.
ciekawe podejście Rondo Mogilskie, Grzegórzeckie, linia tramwajowa i dwupasmówka na Płaszów pogarszają sytuację, tak?

Domyślam się, że masz na myśli tylko Parking na Groblach. Choć nie bardzo rozumiem, jak dodatkowe 700 miejsc parkingowych może "pogorszyć sytuację".

medyk napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiescie mając alternatywe zostawić samochód przy Czerwonych makach wskoczyć do tramwaju i być w centrum za 20mint tak bym pewnie zrobił, tylko decydujący tutaj jest ten czas dojazdu ciekawe ile bedzie wynosił
też mam taką nadzieję, że system Park and Ride się sprawdzi.

Tak jak mówisz decydujący będzie czas przejazdu tramwaju.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 12.09.2010 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując