Elefant napisał(a):

W zamian za to zlikwidowano nie tylko miejsca parkingowe, ale i wyłączono z ruchu cały kwartał ulic
|
Lubisz jeździć w kółko po Placu Na Groblach?
miejsca i ulice są teraz dostępne tylko dla mieszkańców. Dla pozostałych przybyło 700 miejsc...
Cena to już inna sprawa. Ale pamiętaj, że w niektórych
miastach zachodnich pobiera się opłaty, za sam WJAZD do centrum ;-)
Elefant napisał(a):

W zamian za to zlikwidowano nie tylko miejsca parkingowe, ale i wyłączono z ruchu cały kwartał ulic
Korzystałem z parkingów P+R w innych krajach. Świetnie umiejscowione, dogodny dojazd i BEZPŁATNE. Czy ktoś wieży, że u nas parkingi P+R będą bezpłatne ?
|
W Warszawie takie parkingi są bezpłatne, dlaczego u nas ma być inaczej?
Elefant napisał(a):

To samo planuje się w rejonie Muzeum Narodowego, będzie parking (może) a w zamian za to zlikwidują możliwość parkowania wzdłuz Błoń. Przecież nie chodzi o polepszenie życia mieszkańców tylko o to, aby kasa dla inwestora sie zgadzała.
|
jakieś źródło tych wiadomości?
Elefant napisał(a):

Jedyne o czym marzę to to, żeby miasto nic nie robiło. Bo jak coś robią to tylko pogarszaja sytuację.
|
ciekawe podejście

Rondo Mogilskie, Grzegórzeckie, linia tramwajowa i dwupasmówka na Płaszów pogarszają sytuację, tak?
Domyślam się, że masz na myśli tylko Parking na Groblach. Choć nie bardzo rozumiem, jak dodatkowe 700 miejsc parkingowych może "pogorszyć sytuację".
medyk napisał(a):

|
Ja osobiescie mając alternatywe zostawić samochód przy Czerwonych makach wskoczyć do tramwaju i być w centrum za 20mint tak bym pewnie zrobił, tylko decydujący tutaj jest ten czas dojazdu ciekawe ile bedzie wynosił
|
też mam taką nadzieję, że system Park and Ride się sprawdzi.
Tak jak mówisz decydujący będzie czas przejazdu tramwaju.