Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 11:31
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Wracając do tematu. Przeglądałem kolejkę ligową i powiem wam, że wg mnie największe kontrowersje wzbudzają same pismaki. Karnego dla Ślaska wg nich nie było. A pytam dlaczego? Dotknął ręką piłkę to jest karny. A ci po oglądnięciu 5 powtórek stwierdzili, że tak nie powinno być, bo on nie chciał, bo piłka to, a zawodnik tamto. Sędzia ma sekundę na podjęcie decyzji, a te barany w studiu po ilus tam oglądnięciach mogą zadecydować.
Nie po obejrzeniu 5 powtórek tylko po prostu stwierdzili, że karnego nie powinno być ich prawo, bo arbiter podjął bardzo kontrowersyjną decyzję. W świetle przepisów jak najbardziej dopuszczalną, ale nie do końca idącą z duchem gry( coś jak karny z Austrią). Tego nie trzeba było oglądać na powtórkach żeby mieć odmienne zdanie od sędziego.

To samo z bramką Rudnevsa. Wychwycić ten moment, kiedy biegnący Rudnevs ma nogę w powietrzu i jest na pozycji spalonej mógłby tylko facet z mikroskopem. A oni znowu: powtórki i do Szymka--oj Szymuś gola nie było. Sytuacji zresztą było więcej w tej kolejce i szlag mnie trafia jak od razu jadą po sędzim. Tylko nie pamietają, że on powtórek nie ma a niektóre sytuacje można dojrzec dopiero po ilus tam powtórzeniach.
To Ty też obejrzyj jeszcze raz tę akcję, spauzuj na spalonym i spójrz gdzie jest liniowy. Gdyby był tam gdzie potrzeba, to nikt by nie mógł mieć pretensji, ale jak jest kilka metrów za linią ostatniego obrońcy, to trudno żeby mógł obiektywnie ocenić jakiegokolwiek spalonego, nawet metrowego.

Dla mnie dziennikarzyny psują produkt o nazwie Ekstraklasa. Dla porównania. W meczu Barca-Hercules sędzia podyktował wolnego dla graczy Alicante. Komentator powiedziął, że nie do końca jest oprzekoany czy to było sluszne. Poszło dośrodkowanie, padł gol i powiedziął; Kogo jednak obchodza zastrzeżenia(obiekcje) jeżeli pada gol? I tego życzę patałachom z cANALU.
Co innego kiedy komentujesz spotkanie, którego wynik przeciętny oglądający ma głęboko w d*pie, bo siedzi przed telewizorem żeby pooglądać fajne akcje Messiego, a nie drżąc o wynik. Co innego kiedy komentujesz spotkanie, w które większość widzów jest zaangażowana emocjonalnie. Jakby tak powiedział po bramce ze spalonego dla Lecha w meczu z nami, to byś się tak jego fachowością nie jarał.
Odpowiedz cytując