Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2010, 23:57
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ładnie, pięknie, tylko jak pomyślę sobie co się będzie działo jak rozkopią Grota Roweckiego to przerażenie mnie ogarnia. Będą mega korki.

Nie powinno być gorzej niż jest. Najpierw zrobią drugą nitkę, przerzucą na nią ruch i potem wezmą się za kolejną. Także jeden pas w każdą stronę - tak jak jest teraz - powinien się utrzymać. Przecież nie zwezą Grota do jednego pasa ;-)

kosztem parkingów poszerzą? Tyle że parkingi przy blokach są własnością właścicieli bloków, więc nie wiem czy tak sobie je pomniejszą.
przy blokach 11 i 15 nie ma innej opcji ;-) muszą skasować kilkanaście miejsc parkingowych.

A tak nawiasem, ten tramwaj do Skawiny, to jest wpisany w plan zagospodarowania miejskiego czy nie?
z jakiej racji Kraków ma fundować tramwaj do Skawiny? ;-) w planie nie ma nic o takim pomyśle. Skawinę powinna obsłużyć profesjonalnie działająca SKM. Ale to już zadanie Województwa.

medyk napisał(a):Wyświetl post
Parking na koncu ma być żeby zachęcic ludzi do zostawiania samochodow tam i dojezdzania do centum tramwajem, ja mam nadzieje że najpierw zrobią tramwaj a potem będą robić z drogą..
niby ma zachęcić, ale jednocześnie - obok linii tramwajowej - będzie biec nowa, równiutka droga o - miejscami - trzech pasach ruchu w każdą stronę.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 12.09.2010 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując