Arkas napisał(a):

|
Wszystko ładnie, pięknie, tylko jak pomyślę sobie co się będzie działo jak rozkopią Grota Roweckiego to przerażenie mnie ogarnia. Będą mega korki.
|
Nie powinno być gorzej niż jest. Najpierw zrobią drugą nitkę, przerzucą na nią ruch i potem wezmą się za kolejną. Także jeden pas w każdą stronę - tak jak jest teraz - powinien się utrzymać. Przecież nie zwezą Grota do jednego pasa ;-)
Arkas napisał(a):

|
kosztem parkingów poszerzą? Tyle że parkingi przy blokach są własnością właścicieli bloków, więc nie wiem czy tak sobie je pomniejszą.
|
przy blokach 11 i 15 nie ma innej opcji ;-) muszą skasować kilkanaście miejsc parkingowych.
Arkas napisał(a):

|
A tak nawiasem, ten tramwaj do Skawiny, to jest wpisany w plan zagospodarowania miejskiego czy nie?
|
z jakiej racji Kraków ma fundować tramwaj do Skawiny? ;-) w planie nie ma nic o takim pomyśle. Skawinę powinna obsłużyć profesjonalnie działająca SKM. Ale to już zadanie Województwa.
medyk napisał(a):

|
Parking na koncu ma być żeby zachęcic ludzi do zostawiania samochodow tam i dojezdzania do centum tramwajem, ja mam nadzieje że najpierw zrobią tramwaj a potem będą robić z drogą..
|
niby ma zachęcić, ale jednocześnie - obok linii tramwajowej - będzie biec nowa, równiutka droga o - miejscami - trzech pasach ruchu w każdą stronę.