Wszystko ładnie, pięknie, tylko jak pomyślę sobie co się będzie działo jak rozkopią Grota Roweckiego to przerażenie mnie ogarnia. Będą mega korki, trzeba jakieś objazdy rozkminić.
Co do samego projektu, dwupasmówka - fajnie, napewno będzie się płynniej jechało niż teraz, bo obecnie cały czas jest auto za autem. Tylko jak
Siwy_89 pisał, kosztem parkingów poszerzą? Tyle że parkingi przy blokach są własnością właścicieli bloków, więc nie wiem czy tak sobie je pomniejszą. A poza tym, ludzie też muszą gdzieś parkować. Ten dworzec na końcu linii tramwajowej gdzie ma dokładnie być? I jak on ma wyglądać? I wogóle, parking na końcu linii jest wg mnie niepotrzebny, bo tam akurat bloków nie ma, jest jedynie os. Europejskie ale oni mają swoje miejsca parkingowe. Ogólnie nie ma tam nic by był sens postawiania auta.
Tylko żeby zrobili oni tą pętlę na końcu, dworzec, tak, aby przyszłościowo można było pociągnąć tramwaj do góry przez Skotniki w stronę Skawiny. Żeby nie było tak jak z słupami wzdłuż Grota R. że postawili je stosunkowo niedawno, a teraz będą musieli wszystkie przesuwać. Swoją drogą jestem ciekawy jak oni to wszystko pomieszczą, łącznie z ekranami, trasami dla rowerzystów etc. Żeby to jeszcze jakoś wyglądało.
A tak nawiasem, ten tramwaj do Skawiny, to jest wpisany w plan zagospodarowania miejskiego czy nie?