Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2010, 12:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gwiazda? Ja go rozumiem - dlaczego tylko On ma się tłumaczyć za porażki (polscy piłkarze) a zagraniczni spokojnie mogą czekać na oklaski kibiców którzy wszystko co złe ładują na Polaków? Dlaczego nie Paljić, Bunoza Cleber Cikos bardziej nie powinni się tłumaczyć z tej porażki? Bo obcokrajowcy? To niech dziennikarze rozmawiają z nimi po angielsku, portugalsku itd Ich problem. Dla mnie ma to niewiele wspólnego z gwiazdorzeniem ale z w....ieniem że kibice Wisły głównie obwiniają polskich piłkarzy za porażki, a obcokrajowcy są traktowani ulgowo.

A w tym meczy najsłabiej zagrała obrona i to obrońcy powinni się tłumaczyć z porażki (akurat sami obcokrajowcy).
Tylko że to raczej nie winna obcokrajowców że nasi dziennikarze nie chcą z nimi rozmawiać bo po co się przemęczać. Oni jak już z którymś zagranicznym rozmawiają to tylko z tym który coś po polsku rozumie.
Co do obrony to się zgodzę ale też trzeba wziąć pod uwagę to że nie jest ona najmocniejsza. Dodatkowo w ostatnich dwóch tygodniach nie trenowała ze sobą bo Cikos i Bunoza byli na kadrze a Paljic zagrał pierwszy mecz na obronie. I efekt był jaki był, do tego kilka kontr poszło po stratach w środku boiska o ile się nie mylę przy drugiej bramce dla Jagi tak było. Strata w środku i od razu prostopadła do Franka który tylko na to czekał.

Ja cudów się nie spodziewałem i dalej nie oczekuję, trenera będę mógł oceniać co najwyżej wiosną a w składzie potrzeba kilka konkretnych wzmocnień.
A co do tych bezsensownej wymiany podań to najlepsze zespoły nie raz wymieniają tysiąc podań aby w odpowiednim momencie zaatakować. Naszym w kilku momentach brakło zawodnika który potrafiłby w odpowiednim momencie zagrać kluczową piłkę. Dodatkowo to póki co nasi dopiero uczą się tak grać.
Odpowiedz cytując