|
Ja nie wiem czy będzie taniej. Dla mnie ceny są po prostu CHORE. To ma być zachęta do przyjścia na stadion?! Umówmy się - trybuna PD zapełni się cała, a wschodnia (najlepiej prezentująca się w TV) będzie świecić pustkami. Przecież stadion mieści teraz 19tys miejsc, więc tyle, ile inne nowe ukończone stadiony ekstraklasy. Co to ma być? Zachęta do przyjścia na stadion? "Europejskie" ceny dla kibiców piknikowych, którzy niezależnie od poziomu ekstraklasy i grubości własnego portfela przyjdą i dadzą na stół 50zł za 90 minut patrzenia tylko dlatego, że jest nowy stadion i że jest to Wisła? Śmiech! Śmiech! Śmiech!
Jeśli odpowiedź na powyższe pytania brzmi "nie". To widzę tylko jedną odpowiedź. Klub chce perfidnie na nas zarobić, bo wie, że jest grupa fanów, która przyjdzie niezależnie od wszystkiego - ceny i poziomu gry - tylko dlatego, że mecz będzie przy R22, bo już usychają, kwiczą i płaczą przez dojeżdżanie na SS. To policzek w twarz fanatyków. Tylko i wyłącznie. Bo nie łudźmy się, że przy takich stawkach NOWI kibice ruszą rodzinami, tabunami tyłki na nowe trybuny.
Mam jedno pytanie - czy z biegiem czasu jest możliwość, że ceny zostaną obniżone chociaż o 5-10zł? Jak będą widzieć, że nie ma tabunów zainteresowanych na wschodnią (a tak będzie) to czy obniżą cenę? Czy tak się już zdarzało? Przyznam, że nie zarejestrowałem takiej sytuacji, bo bardzo żadko chodziłem na stadion. Teraz chciałem chodzić częściej, ale jeśli takie będą ceny, to niestety.
|