Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 21:28
A dla mnie czarną owcą, poza blokiem defensywnym jest Małecki. Niestety, choć wielu z Was go chwaliło po poprzednich meczach (bo może i owszem walczył najwięcej, ale ile w....ów łapałem przy jego holowaniu), dziś pokazał, że nie nadaje się do gry proponowanej przez Maaskanta. Zespół był ustawiony na szybkie rozgrywanie piłki, na jeden kontakt, natomiast Mały to wszystko rozpierdalał. Jak zwykle to jego holowanie piłki, brakowało jeszcze kółeczek a'la Mauro Cantoro. Naprawdę nie dziwi mnie fakt, że siedział dzisiaj na ławce, wyrażam nadzieję, że podobna nagroda spotka go w kolejnym meczu, już na R22.

Z pozytywów - poprawa gry, utrzymywanie się przy piłce, no naprawdę dało się na to patrzeć, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów. Akcja z bramką to majstersztyk. Wielkie brawa dla Riosa, Paljicia (który mimo nie swojej pozycji grał nieźle), Pawła Brożka, który wreszcie się przebudził, Żurawskiego za parę fajnych zagrań (m.in. asysta), bardzo fajnie Wilk, Sobol przyzwoicie - lepiej niż w poprzednich meczach. Ambitnie Kirm, no i Boguski przypomniał sobie, co to jest celne podanie i dobre przyjęcie piłki. Jest progres, nie ma się co oszukiwać, z Koroną nie ma innej opcji, jak zwycięstwo. Wypada mieć nadzieję, że z chłopaków nie ujdzie powietrze, bo dzisiaj zaprezentowali (w ofensywie) kawałek dobrej gry. Fatalnie znowu Mario. Nie dość, że czerwona kartka, to pełno niepewnych interwencji.

Tylko teraz pytanie - co zrobić z obroną?
Odpowiedz cytując