tommiyacht napisał(a):

|
nie jestem pewien wiec jak cos to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie ze jezeli mowi sie ze jezeli jakis klub wygra to stosunkeim bramek x:y z czego x>y. Czyli np. w przypadku najblizszego meczu meczu, obstawiam ze Wisla wygra 3:1, obstawiam 3:1 dla Wisly itd (i nie ma to znaczenia czy gra w domu czy na wyjezdzie). natomiast jesli obstawiamy wynik , ze tak powiem "bezklubowo" czyli myslimy ze wygra Wisla ale nie mowimy tego, to wtedy "obstawiam wynik 1:3"
|
tak, masz z tym racje, z tymze ja akurat uwzglednilem druzyne gospodarza i goscia, bo rownie dobrze mozesz tez powiedziec 1:3 dla Wisly.
a swoja droga, tak jak od poczatku wierzylem i obstawialem na dlugo przed meczem z Lechem 2:0 dla Jagi, tak jak i teraz obstawiam 2:0, to przed samym meczem zawsze jest jakis niepokoj i obawy o wynik. Tak samo teraz tez pewna obawa sie pojawia, bo niewiadoma jest jak Maaskant przez te 2 tygodnie posklejal te klocki i jaki rezultat da proponowane przez niego ustawienie. Mysle, ze to dla Was dobre posuniecie granie przez Was dwoma defensywnymi pomocnikami w Bialymstoku,bo moze dac to ciekawy i mocny pojedynek w srodku pola. A jak tak bedzie, to bedzie ciekawy mecz, czego wszystkim zycze, bo raczej o postawe Jagi jestem spokojny. Wolalbym jednak, zebysmy zagrali w srodku Hermesem i Grzybem niz Hermesem i Kascelanem. Choc niewykluczone tez, ze wszyscy trzej sie pojawia.
Oj nie moge sie juz doczekac i odliczam godziny..
Cytat:
Cionek to powinien być deportowany
za chamska i brutalna gre, za polowanie i skasowanie Niedzielana
|
do
bridgeburner: nie zgadzam sie z Toba w pelni. To prawda, ze Cionek gra na pograniczu faulu, ale suma sumarum w miare czysto, o czym swiadcza tylko 3 zolte kartki w lidze w zeszlym sezonie oraz 2 zolte w PP. Jesli dobrze pamietam to jedna z nich byla za okazanie radosci po strzeleniu gola poprzez nalozenie na glowe koszulki, ale moze mi sie sezony pomylily. Tak czy inaczej jego styl gry nazwalbym twardym angielskim stylem, ale fair i zgodnym z przepisami. Idac Twoim tropem co moznaby powiedziec o Glowackim i jego polowaniu na Franka (pekniete zebra)..? Cionek naprawde sie swietnie rozwija, jest skromnym, ciezkopracujacym, sympatycznym chlopakiem, ma polskie korzenie, mowi po polsku, marzy o grze dla Polski. Ma wiele atutow, ktore malo ktory obecnie polski srodkowy obronca posiada. Wygryzl ze skladu Stano, ktory teraz jest podstawowym graczem na srodku obrony w Koronie. Uwazam, ze Thiago po prostu zasluguje na danie mu szansy w kadrze.
Cytat:
|
zgadzam, że Jaga ma jak na nasze warunki całkiem ciekawy skład z tymże troche ławke krótka
|
aaa i jeszcze jedno odnosnie krotkiej lawki: na lawce sa tez Lewczuk (obnizyl loty i gra nierowno), mlody Hus (wielki talent, mysle, ze wkrotce podstawowy zawodnik), Trytko (ponoc do wykorzystywania przy niektorych zalozeniach taktycznych, ale nie jestem do niego przekonany), El Mehdi (kontuzja co prawda, ale w miare rowno w zeszlym sezonie gral i byl w pierwszym skladzie), do tego kilku wyrozniajacych sie mlodych grajacych w juniorskich reprezentacjach, ktorzy rowniez pukaja do bram pierwszej druzyny i w nich nadzieja o oparcie w przyszlosci, Maycon (wypozyczony co prawda, ale moze sie w Piascie przebudzi, ogra i wroci z powrotem).
Szczerze, poprawilbym bocznych obroncow- tzn. kupil jeszcze lepszych niz obecni dla zdrowej konkurencji oraz dorzucil klasowych- pomocnika i napastnika, a wtedy mysle, ze na dluzej bedziemy w czolowce w kolejnych sezonach. to tyle, bo juz rozmywam chyba.