mis_fis napisał(a):

do brylant17- z Siejewiczem z wiadomych wzgledow to niemozliwe.. ale poza pensja co miesiac to premii facet za sedziowanie nie dostaje, a dziwne ze nie sedziuje, ciekawe dlaczego, bo sledze jego mecze, gdyz do tej pory byl wyrozniajacym sie sedzia. a Malka zdecydowanie tez nie lubie i boje sie lipy..:(
ale Panowie.. jesli mam cos powiedziec, jako Jagiellonczyk z krwi i serca, to powiem Wam tak: niech wygra lepszy i serdecznie zapraszamy kolegow z Krakowa do Bialegostoku. Zapraszamy, zmiescimy sie mimo remontowanego stadionu, chcecie obejrzyjcie, wejdziecie mecz powinien byc szlagierowy
ale co do meczu to powiem tak.. Wisla po tej kolejce bedzie miala ujemny bilans bramkowy.. :/ Niestety dla Waszego klubu i ku chwale Jagiellonii.
Pierwsza osoba, ktora ignorujecie i od ktorej wszystko sie zaczyna to Thiago Cionek. Prawdziwa podpora defensywy i pewny punkt naszej przyszlej reprezentacji (tu mysl o jakims lobbingu na rzecz szybszego utwierdzenia przez niego obywatelstwa, bo papiery zlozyl juz 5.09.2009! dlaczego przy innych graczach bylo szybciej!!)
Nie rzucam slow na wiatr, sami zobaczycie. To jest gosc.. Juz nie mowie jak bardzo sympatyczny i w porzadku prywatnie.. Ale..
Jesli stopniowac sile Jagi od najwazniejszych ogniw to powiem tak: Cionek, Franek, Hermes, Sandomierski, Grzyb, Grosik, Kupisz, Burkhardt, Makuszewski - wszyscy na wysokim poziomie, potem Kascelan, Skerla, Norambuena, Lato i Kijanskans.. Hmm... wiecej osob niz miejsc w skladzie.. coz.. no to trener bedzie mial problem.. :( a mowilem juz o trenerze? wiecie o kim mowie? jest zly Waszym zdaniem? zle zespol ulozy na ten mecz jak w ostatnich moze? no i KIBICE- jak to mowi Szpakowski- 13. zawodnik ) a u nas to juz naprawde. do tego murawa wymarzona, wiec ciezko bedziecie mieli Wislacy. Zycze Wam i nam powodzenia, byle dobra pogoda byla i nie bylo przypadkow.
Sila Jagi jest dobry wyrownany zespol, juz chyba zgrany i swietny trener plus kibice. Remis? nie biore takiej opcji pod uwage. Zycze Wam jak najlepiej, ale my jestesmy glodni sukcesu po tylu latach istnienia, tulaczki i ignorowania naszego potencjalu rowniez przez Was byli bracia wislacko-jagiellonskiej krwi.
O Wisle pisal nie bede, bo przeczytalem wszystkie 8 stron tego watku i doklanie o wszystkim napisaliscie, sa pewne problemy, a Wy znacie sie na Waszym klubie znacznie lepiej niz na moim lub ja na Waszym. Dlatego inny rezultat niz 3 pkt w Bialymstoku bedzie niespodzianka.
Powiem wiecej, nikt nie przejdzie obok tego meczu obojetnie. Predzej sie boje u nas np. Polonii Bytom, Zaglebia, Ruchu itp., ktorych nie daj Boze mozemy zlekcewazyc. Ale przy Was bedzie mobilizacja od pilkarzy, przez media, po kibicow. Ale powodzenia.
Tyle mialem do powiedzenia, zeby juz nie przedluzac. A teraz wieszajcie sobie na mnie psy.... Pozdrawiam 
P.S. Zapamietajcie to nazwisko dobrze- Cionek- chlopak z Bialegostoku, przyszly reprezenant Polski.
a juz nawet o niego w kontekscie mojej dziewczyny nie jestem zazdrosny, ktora go uwielbia i ma na meczach koszulke z jego numerem i imieniem, a chce jeszcze plakatow z autografami itp itd.. po prostu przyznaje fakty,on jest swietny, a jej ufam, ze to tylko idol i koniec kropka
P.S. 2- A ofensywna u nas gra Wisly, wedlug tego co wlasnie zapowiada Maaskant, bedzie tylko woda na mlyn Jagiellonii. Wiec grajcie otwarty futbol i niech wygra lepszy 
jeszcze raz pozdrawiam Was Wislacy
|
hehehehe ....... Wisełka wygra 3:1