Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 23:07
Ja bym jednak nie przypisywał samemu Jarosławowi Kaczyńskiemu jakiś niezwykłych cech, które pozwoliły mu wrócić na tapety, a tak naprawdę zaistnieć, bo na początku lat 90-tych to był jedynie epizod w gabinecie Lecha Wałęsy, a raczej to wszystko było spowodowane słabością lewicy, która oddała bez walki wybory w 2005 roku i ciepłemu przyjęciu programu solidarnej Polski.

Przypomniałem sobie właśnie program PiS-u o nazwie "Solidarne państwo solidarnych obywateli" z jesieni 2005 i muszę przyznać, że plan był zbyt ambitny jak na tamte czasy, a powiedziałbym nawet że niewykolny nie tyle przez kadencję co przez całe dziesięciolecie: http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory20...5,2961904.html

Najciekawsze fragmenty:
Cytat:
Jako kandydat na Premiera pragnę zapewnić Państwa, iż Prawo i Sprawiedliwość jest gotowe i chce wziąć wspólnie z Platformą Obywatelską odpowiedzialność za Polskę.
Cytat:
Mamy obowiązek powzięty przed Polakami przeprowadzenia niezbędnych zmian, których wszyscy oczekujemy. Mam nadzieję, iż razem podchodzimy do tego zobowiązania ze świadomością trudności zadań, które przed nami stoją, ale także z nadzieją na to, iż dzięki propaństwowemu nastawieniu polityków PiS i PO, pełnemu zaangażowaniu oraz pracy Polskę uda się naprawić.
Jak w dobrym, starym małżeństwie. Zaledwie 5 lat, a taka różnica