Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 17:26
Ela napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję obiektywnego spojrzenia.

17 metrów i skyboksy są winą architekta ale wygląd i akustyka stadionu wewnątrz nie są już jego zasługą.

Bardzo logiczne podejście.

Nie chciałabym być odbierana jako adwokat diabła ( w tym wypadku Obtułowicza ) ale jak czytam podobne epitety jak "niechluj, amator i idiota " to automatycznie włącza mi się instynkt obronny.
Jesteś adwokatem diabła
Ja nie widzę wielkiej zasługi że akustyka jest bo musi być, ani że trybuny prezentują się ok.To co miał do spartolenia to spartolił

Ela napisał(a):Wyświetl post
A jaka była odległość od trybun za bramkami do trybuny A/B na starym stadionie ?
Czy nie przypadkiem właśnie te nieszczęsne 17 metrów ?

Bo jeśli tak, to nowe trybuny zostały zaprojektowane tak aby tą odległość utrzymać ( zachować jednocześnie proporcje stadionu ) i nie robić większych dziur mdz trybunami.
Przypominam, że A/B miało zostać i o narożnikach też nie było mowy.
To chyba nie tak - On zaprojektował 4 NOWE trybuny więc co by przeszkadzało by te 2 pierwsze były węższe i w przyszłości komponowały się tak ze wschodnią jak i zachodnią , by zmniejszyć odległość?

Budujesz D - ok jest dziura ale tylko względem AB i C, czyli trybun które też mają być wyburzone.Następnie buduje się nowe AB i nowe C kilka metrów bliżej murawy i zamiast kosmicznych 17.5 , mamy normalne 10 .

Jak dla mnie jest to tylko niedbalstwo i niechlujstwo + kompletna nieznajomość tematu budowy stadionu.
Dobrze że zauważyłaś że pierwsza koncepcja była taka że stadion miał być na 22 czy 23 tyś widzów i już w tej koncepcji było 17.5 metra, co jest absurdem - taka odległość przy tak małym stadionie?

Ja wiem że to już musztarda po obiedzie ale wszyscy czepili się chłopaka który nie drwi sobie z Wisły tylko z Obtułowicza, który stary stadion z bieżnią lekkoatletyczną z tego co pamiętam i stąd ta odległość, zastąpił nowym stadionem który już bieżni nie ma ale spokojnie mógłby mieć.

Zasada że stadion piłkarski to stadion stricte piłkarski, weszła już ze 20 lat temu i po to buduje się stadiony bez bieżni, by właśnie poprawić jakość oglądania meczu.Obtułowicz zrobił stadion piłkarski na wzór piłkarsko-lekkoatletycznego.Niestety.
A jak usprawiedliwić że mimo 17.5 metra, ze skyboksów z pierwszych rzędów nie widać całości murawy?Jak usprawiedliwić to że najpewniej i ze środka nie widać?
Odpowiedz cytując