jachting napisał(a):

For_FuN_ ciekawe jak ty definiujesz ten upadek piłki który jeszcze ma nastąpić ?
Mówisz że trzeba powoływać starszych zawodników , nie mówie że to żle , ale proszę wymień mi
tych wspaniałych piłkarzy , którzy gwarantowali by lepszą gre . Ci starzy tylko chwilowo blokowali by miejsca i co z tego ? jeden więcej wygrany mecz towarzyski ? Ja nawet w to wątpie .
Większośc tych starszych piłkarzy straci do euro swoją pozycje a grać też będzie raczej gorzej niż lepiej , a wiesz ile to 2 sezony dla tych młodych , dla trenera ?
Ja uważam że długofalowo to może wielkie korzysci przyniesc , nawet pewien przeskok .
Jest paru młodych kluczowych dla tej reprezentacji piłkarzy , którzy będą stanowić o sile tej drużyny przez wiele lat - Sebastian Boenisch ,Łukasz Piszczek ,Jakub Błaszczykowski ,Adam Matuszczyk, Robert Lewandowski paru starszych którzy też przez dobre pare lat mogą grać jak np. Ludovic Obraniak czy Peszko,Murawski jest jeszcze grupa piłkarzy ze sporym potencjałem i umiejetnosciami, paru się jeszcze,rozwinie ktoś niespodziwanie dojdzie , uzupełni się jeszcze starszymi w formie - i coś z tego może wyjśc , potencjał jest napewno .
Ja patrze na to długofalowo i cieszy mnie to co widzę , zresztą na to co teraz jest ,uważam że też nie wypada narzekać ... nic lepszego zrobić nie można było , może poza jakimś wynikiem ale być może kosztem czegoś innego ....
|
Definiuje to tak, ze z takim trenerem, jak Smuda zakonczy sie to wynikami podobnymi do spotkania z Hiszpania czy Kamerunem. W grupi bedziemy mieli 2 potegi swiatowe(bo my z Ukraina bedziemy losowani z pierwszego koszyka) i 1 bardzo solidna. Dla mnie optimum, to 1 zwyciestwo i 2 minimalne porazki. O wyjsciu z grupy nawet nie marze, bo niby kim? Sadlokiem i Glikiem? Lewandowskim(ktory narazie okazal sie nieporozumieniem, zreszta jak zakladalem, w Borussi)? Blaszczykowski, Jelen, Boruc, Zewlakow, od biedy Murawski, to jedyni pilkarze, ktorzy prezentuja europejski(o swiatowym mozemy pomarzyc) poziom w kadrze Smudy. Dlatego tez Franek zaczyna powolywac pilkarzy, ktorzy podobno juz byli skonczeni w reprezentacji(bo mlodsze pokolenie w pilke grac nie potrafi)... Ktos sobie wyobraza kiedys w kadrze kogos takiego, jak Rybus? Chlopak moglby co najwyzej nosic reczniki i bidony Kosowskiemu i Krzynowkowi. Nie mowie wlasnie o srodkowych obroncach. W tym wieku Waldoch, Bak czy Hajto grali regularnie w dobrych ligach zachodnich...
Inny kolega pisal, ze nasi zaawansowani wiekowo pilkarze nie beda grali do 2012...a ja jestem pewny, ze 36-letni Zewlakow bedzie mial pewne miejsce na zachodzie, w odroznieniu do takiego Glika, Sadloka czy innych "utalentowanych" stoperow

. Jeszcze niedawno mialem nadzieje, ze do reprezentacji wroci Jacek Bak, ktory w wieku 37 lat prezentowal poziom praktycznie nie do osiagniecia dla wyzej wymienionych(i innych: Jodlowca, Kokoszki).
P.S - W reprezentacji maja grac najlepsi pilkarze.