Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 13:46
Jak zobaczyłem kadrę obrońców, to mnie ciary przeszły.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle tylko, że żeby wprowadzać łebków z ME wypadało by tam mieć kogoś zdolnego... Jak już wspominałem zawodników z ME widzę dużo rzadziej niż Ty czu Uran, dlatego nie mam wyrobionej opinii o tych chłopakach. Z tego jednak co widziałem szału nie ma - ze świecą tam szukać kogoś z ponadprzeciętnymi umiejętnościami. Minęły już czasy, gdy mieliśmy takich młodych jak choćby sprowadzeni do nas bardzo wcześnie Brożkowie czy Zawadzki - to były talenty, piłkarze którzy dominowali w europejskiej piłce młodzieżowej... A co teraz prezentują chłopcy z ME?
Nie, nie - w tej chwili potrzebujemy przeciętnych. Nasza kadra jest żałosna ( poza obroną - bo ta to żywy dowód dyletanctwa Basałaja i jako taka nie zasługuje nawet na ten mało przychylny termin ). Mamy przykładowo jednego mocno przeciętnego środkowego pomocnika. Reszta się zwyczajnie do niczego na chwilę obecną nie nadaje.

Wiadomo - fantaści będą ustawiać Kirma ( gościa grającego maksymalnie niekontaktowo ) na obronie, albo przesuną Bunozę ( wolny, mało zwrotny - przy szybkich pomocnikach Jagi dotrwa bez czerwa maks do 60 minuty ). Ludzie rozsądni walną dwie sety przed meczem, a potem będą uzupełniali w miarę potrzeby w trakcie jego trwania.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Minęły już czasy, gdy mieliśmy takich młodych jak choćby sprowadzeni do nas bardzo wcześnie Brożkowie czy Zawadzki - to były talenty, piłkarze którzy dominowali w europejskiej piłce młodzieżowej... A co teraz prezentują chłopcy z ME?
Minęły już niestety czasy, kiedy w Wiśle grali najlepsi w lidze zawodnicy. Teraz mamy w zespole emerytów, rekonwalescentów i ogólnie skrzywdzonych przez los oraz skończonych frajerów. No i jest też Patryk Małecki, któremu się bardzo chce i tylko trochę nie umie - nasza niekwestionowana gwiazda ( nie ironizuję ).

Na chwilę obecną naszą jedyną nadzieją na w miarę sprawną prawą obronę jest szybka rekonwalescencja Burligi - zawodnika, który wcześniej często był za słaby na osiemnastkę. O - to jest miara obecnej Wisły.

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie widzę tych 4 a na ucho to każdy może zachorować.
Niby każdy może, ale gdyby zrobiono na ten temat zakłady, to każdy postawiłby pieniądze na Gargułę. A tak w ogóle, to wie ktoś ile minut od przyjścia do nas zagrał (chodzi mi o mecze o stawkę )?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.09.2010 o godz. 14:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując