MCDave napisał(a):

|
na żywo widać że murawa jest skandalicznie daleko,
|
To jest właśnie ten mało istotny problem.
Cytat:
|
Zmarnowanie kilkudziesięciu milionów euro to sprawa mało istotna?
|
A kto tak powiedział ?
Zerknij na czym skupia się autor artykułu, o którym piszemy.
Chyba, że zapomniałeś od czego nasza wymiana zdań się zaczęła ?
Cytat:
|
To akurat nie jest specjalne osiągnięcie,
|
Akurat całkiem spore.
Zupełnie niedawno wybudowany gmach filharmonii łódzkiej ma fatalną akustykę. A jest to obiekt specjalistyczny.
Cytat:
|
a jak będzie przekonamy się po 1. meczu przy 4 trybunach. Nie opieraj swoich (dosyć kategorycznych) opinii na tym co przeczytałaś, lepiej sprawdzić organoleptycznie.
|
Nie martw się - sprawdzę. Jak na razie jednak nie mam podstaw, czytając i słysząc opninie osób, które były na meczu z Australią, twierdzić, że jest inaczej.
Cytat:
|
Jakiego znowu kotła? Przy okrąglaku jest dziura, dach jest niepołączony, trybuny są daleko. To akurat jedyny stadion z budowanych 30-tysięczników w Polsce, który nie ma zwartej konstrukcji.
|
Tym większy plus, że jednak sprawia takie wrażenie. Mimo, że jest dziura na okrąglak ( to jak dla mnie jest nieporozumienie - paskudek

).
Może to kwestia właśnie dachu i nachylenia trybun.
Cytat:
|
Nadal nie rozumiesz - za takie pieniądze ten dach powinien zwalać z nóg z perspektywy kopca, a wykończenie wnętrz, umówmy się - jest niespecjalne (szyby w toaletach to jakaś paranoja). Wyszukiwanie pozytywów zostawmy sobie może na moment, w którym zakończona zostanie cała inwestycja, a stadion zostanie oficjalnie przekazany.
|
Napisałam Ci co uważam za pozytywy. Masz prawo się ze mną nie zgadzać.
Cytat:
|
Na razie ucieka Ci kilka ważnych faktów, które określasz jako "nieistotne". Prosty przykład to skybox - kto wykupi miejsce za kilka tysięcy złotych na sezon, z którego nie będzie widać murawy? To nie Ty na tym stracisz, nie ja, nie Majchrowski ani jego świta tylko klub.
|
Nie ucieka mi.
Tyle, że ostatnio na ten temat napisano już wiele. Nie chcę się powtarzać.
Na forum wolę pisać o pozytywach.
Cytat:
|
Zlecenie dostał na projekt całego stadionu, a jego budowa miała być realizowana etapami. Skąd znowu te dziwne historie?
|
W planach pierwotnych ( 2004 rok ? )miał zlecenie na modernizację stadionu. Miał to być obiekt na 25 tys.
Bez narożników i ( tu mogę się faktycznie mylić ) chyba bez trybuny AB.
Na szybko stadion przeprojektowywano gdy wynikła sprawa Euro.
Cytat:
|
No to pytam - co jest istotne? Jeśli fakt że ten stadion po prostu jest to, z całym szacunkiem, z takim podejściem na telebimy będziemy czekać następne 20 lat bo można nam będzie każdy bubel wcisnąć.
|
No właśnie. To może zajmij się sprawą telebimów ?