Wyświetl pojedynczy post
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 11:45
MCDave napisał(a):Wyświetl post
na żywo widać że murawa jest skandalicznie daleko,
To jest właśnie ten mało istotny problem.
Cytat:
Zmarnowanie kilkudziesięciu milionów euro to sprawa mało istotna?
A kto tak powiedział ?
Zerknij na czym skupia się autor artykułu, o którym piszemy.
Chyba, że zapomniałeś od czego nasza wymiana zdań się zaczęła ?

Cytat:
To akurat nie jest specjalne osiągnięcie,
Akurat całkiem spore.
Zupełnie niedawno wybudowany gmach filharmonii łódzkiej ma fatalną akustykę. A jest to obiekt specjalistyczny.
Cytat:
a jak będzie przekonamy się po 1. meczu przy 4 trybunach. Nie opieraj swoich (dosyć kategorycznych) opinii na tym co przeczytałaś, lepiej sprawdzić organoleptycznie.
Nie martw się - sprawdzę. Jak na razie jednak nie mam podstaw, czytając i słysząc opninie osób, które były na meczu z Australią, twierdzić, że jest inaczej.

Cytat:
Jakiego znowu kotła? Przy okrąglaku jest dziura, dach jest niepołączony, trybuny są daleko. To akurat jedyny stadion z budowanych 30-tysięczników w Polsce, który nie ma zwartej konstrukcji.
Tym większy plus, że jednak sprawia takie wrażenie. Mimo, że jest dziura na okrąglak ( to jak dla mnie jest nieporozumienie - paskudek ).
Może to kwestia właśnie dachu i nachylenia trybun.
Cytat:
Nadal nie rozumiesz - za takie pieniądze ten dach powinien zwalać z nóg z perspektywy kopca, a wykończenie wnętrz, umówmy się - jest niespecjalne (szyby w toaletach to jakaś paranoja). Wyszukiwanie pozytywów zostawmy sobie może na moment, w którym zakończona zostanie cała inwestycja, a stadion zostanie oficjalnie przekazany.
Napisałam Ci co uważam za pozytywy. Masz prawo się ze mną nie zgadzać.
Cytat:
Na razie ucieka Ci kilka ważnych faktów, które określasz jako "nieistotne". Prosty przykład to skybox - kto wykupi miejsce za kilka tysięcy złotych na sezon, z którego nie będzie widać murawy? To nie Ty na tym stracisz, nie ja, nie Majchrowski ani jego świta tylko klub.
Nie ucieka mi.
Tyle, że ostatnio na ten temat napisano już wiele. Nie chcę się powtarzać.
Na forum wolę pisać o pozytywach.

Cytat:
Zlecenie dostał na projekt całego stadionu, a jego budowa miała być realizowana etapami. Skąd znowu te dziwne historie?
W planach pierwotnych ( 2004 rok ? )miał zlecenie na modernizację stadionu. Miał to być obiekt na 25 tys.
Bez narożników i ( tu mogę się faktycznie mylić ) chyba bez trybuny AB.

Na szybko stadion przeprojektowywano gdy wynikła sprawa Euro.
Cytat:
No to pytam - co jest istotne? Jeśli fakt że ten stadion po prostu jest to, z całym szacunkiem, z takim podejściem na telebimy będziemy czekać następne 20 lat bo można nam będzie każdy bubel wcisnąć.
No właśnie. To może zajmij się sprawą telebimów ?
Odpowiedz cytując