Wyświetl pojedynczy post
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 10:45
snyrting wskazywałeś na populacje Polski w takim razie co powiedzieć przykładowo o takiej Rosji ... ?
trzeba też patrzeć na umiejscowienie naszej piłki na dzisiaj , kadre , potencjał , lige , ostatnie lata kadry ....

For_FuN_ ciekawe jak ty definiujesz ten upadek piłki który jeszcze ma nastąpić ?
Mówisz że trzeba powoływać starszych zawodników , nie mówie że to żle , ale proszę wymień mi
tych wspaniałych piłkarzy , którzy gwarantowali by lepszą gre . Ci starzy tylko chwilowo blokowali by miejsca i co z tego ? jeden więcej wygrany mecz towarzyski ? Ja nawet w to wątpie .
Większośc tych starszych piłkarzy straci do euro swoją pozycje a grać też będzie raczej gorzej niż lepiej , a wiesz ile to 2 sezony dla tych młodych , dla trenera ?
Ja uważam że długofalowo to może wielkie korzysci przyniesc , nawet pewien przeskok .
Jest paru młodych kluczowych dla tej reprezentacji piłkarzy , którzy będą stanowić o sile tej drużyny przez wiele lat - Sebastian Boenisch ,Łukasz Piszczek ,Jakub Błaszczykowski ,Adam Matuszczyk, Robert Lewandowski paru starszych którzy też przez dobre pare lat mogą grać jak np. Ludovic Obraniak czy Peszko,Murawski jest jeszcze grupa piłkarzy ze sporym potencjałem i umiejetnosciami, paru się jeszcze,rozwinie ktoś niespodziwanie dojdzie , uzupełni się jeszcze starszymi w formie - i coś z tego może wyjśc , potencjał jest napewno .
Ja patrze na to długofalowo i cieszy mnie to co widzę , zresztą na to co teraz jest ,uważam że też nie wypada narzekać ... nic lepszego zrobić nie można było , może poza jakimś wynikiem ale być może kosztem czegoś innego ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.09.2010 o godz. 10:48.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując