[QUOTE=Seb@.;976214]
Drozd napisał(a):

Zrozumialem az za dobrze. Kilka pytan:
1. Czym sie rozni rzeczywistosc obiektywna od nieobietywnej? Wiedzialem ze mozna rzeczywistosc przedstawiac obiektywnie lub nie coz czlowiek uczy sie przez cale zycie.
2. Nie ma takiego czlowieka na swiecie ktory by nie podpadal pod twoja definicje ynteligenta. Ciebie jako Ynteligenta mozna usnac juz po twojm poscie. Czy przypadkiem nie uslyszales tego w TV lub radiu od jakiegs "autorytetu" np. J Pospieszalskiego albo moze z radia? tak to ludzi pobudzilo ze zaczeli pikietowac! Nie czujesz sie troche zmanipulowany ze twoje przemyslenia nie sa do konca twoje? Tak zeby uprzedzic twoj atak na mnie nie uwazam i nigdy nie uwazalem L.Kaczynskiego za kartofla. Byl to normalny czlowiek ktory mial swoj wlasny swiatopoglad z ktorym kazdy mial prawo sie zgadzac lub nie.
Odnosie posta pozniejszego zdyskredytowac mozna kazdego, Walese, Geremka, Borusewicza, Mazowieckiego coz dobrze ze byli bracia Kaczynscy bo bysmy teraz wszyscy w lagrze gnili a tak mamy chociaz namistka wolnsci w postaci kondominium niemiecko-rosyjskiego.
|
Rzeczywistość obiektywna to taka jaka faktycznie jest. Rzeczywistość nieobiektywna to wykrzywiony propagandowo obraz rzeczywistości. Jak ktoś wdepnie na chodniku w kupę łajna i ta przylgnie do obcasa, można powiedzieć ze nieźle wdepnął, ale można też zauważyć że posprzątał z gówna chodnik.
Jeżeli masz racje to to niczego dobrego nie wróży. Pospieszalski poszedł z kamerą do ludzi i nagrał co myślą, ludzie z ulicy nie bojący się mówić. Jaki był wrzask że manipulacja że aktorzy

. Dlaczego? Kto ich uczył roli?
Ja o tym ze Kaczyński był wybitnym prezydentem wiedziałem i bez Pospieszalskiego, ale dla Ynteligenta to, że na pogrzeb zapowiadała się cała światowa elita mogło być niezrozumiałe. I skutkować niepożądanym myśleniem.
Widzisz jak trochę pomyślisz to z czasem wnioski zaczniesz traktować jako swoje automatycznie. I jeżeli spotkasz kogoś kto podziela bądź neguje twoje opinie będziesz mógł zapytać go o podstawy mogąc jednocześnie przedstawić swoje. Z czym w światopoglądzie Lecha Kaczyńskiego zgodnie ze swoim prawem się nie zgadzałeś ?
Jak kogoś kto publicznie nazywa prezydenta własnego kraju durniem można bardziej zdyskredytować? A przepraszam to o Kaczyńskim było? To w porządku, odważny chłop ....