Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 21:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie jaja sobie robi, tylko my aktualnie mamy taką kadrę, że Chrapek jak najbardziej się mieści.
Wolfy, jak podzielam Twoje zdanie odnośnie stanu naszej kadry "w ogóle" tak tutaj nie dramatyzowałbym aż tak bardzo - mamy przynajmniej trzech lepszych piłkarzy na pozycję o której wspomniał Uran 235.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do Brożka, Sobola itd...
Widziałem tylko kilka meczów Piotrka na prawej obronie i to mi wystarcza by ustawiać tam Cikosa. Uwzględniłeś dyspozycję Pietii w swoim poście, sam widzisz jak grał na swojej pozycji a Ty chcesz mu jeszcze kazać kopać piłkę prawą nogą Równie dramatyczny poziom gry co Piotrek na prawej obronie mógłby zademonstrować chyba tylko Łobo.

Sobol myślę, że jeszcze da radę pobiegać ten sezon na swojej ulubionej pozycji. Fakt, grywał na stoperze - lata temu. Po co mamy przesuwać Sobola skoro mamy trzech środkowych obrońców? Jest Cleber, Bunoza i Chavez. Poza tym wystawianie Radka na stoperze to jak najbardziej eksperyment - nie przypominam sobie by w Wiśle zagrał choć raz na tej pozycji.

Chrapek? Grał w sparingu na pozycji defensywnego pomocnika. Sobol i Wilk są na tą chwilę zwyczajnie lepsi. W grę wchodzi jeszcze bezproduktywny Tomek (jednak daleko mi do stwierdzenia, że Chrapek da nam w tej chwili więcej).

Garguła nie zagra, pomijam już to jaką formę prezentuje (skoro wstawiasz Chrapka do składu dodaj jeszcze Rado - chłopak też ma potencjał, gorszy od Garguły nie będzie a też musi grać by się rozwijać) - trener ściągnął sobie Marokańczyka właśnie po to, by ten pokierował naszą grą.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie krępuj się, zarzuć konkretami, z chęcią odpowiem.
Choćby Bunoza na lewej obronie... Ja wiem, że Boenisch też wielki chłop, jednak chyba za bardzo optymistycznie podchodzisz do umiejętności Gordana. Choć może i masz rację, jak tam nie zagra to nie dowiemy się czy grać tam potrafi

Myślę, że skład będzie wyglądał tak:

Pawełek (chyba, że Jovanic ozdrowieje - mam taką nadzieję

Cikos
Cleber
Bunoza (zagrałbym jednak Chavezem)
Brożek (jeśli nie wyzdrowieje - nie mam pojęcia... może Kirm)

Sobolewski
Boukhari
Wilk

Rios
Żurawski (sam chciałbym tu zobaczyć Brozia)
Paljic lub Małecki

Zaczynamy grać 4-3-3 - to wg mnie najsolidniejszy skład na chwilę obecną
Odpowiedz cytując