Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 19:00
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Zauważcie, że na tym filmiku Andraż miał jeszcze jedno świetne podanie, które zmarnował Dedic. Poza tym dynamika Kirma w tych akcjach naprawdę imponująca. Wisła bardzo potrzebuje zawodników, którzy prezentują sławetny ,,international level". Kirm na pewno jest takim piłkarzem w swojej reprezentacji, no ale w Wiśle gra podobnie do swoich kolegów, czyli słabo. Niemniej jednak uważam, że w polskiej lidze jest maksymalnie 4 - 5 piłkarzy o potencjale Kirma - zawodnika, który jest wyróżniającym graczem reprezentacji lepszej nisz nasza kadra. Powiem szczerze, że nie wiem gdzie tkwi problem. Warto jednak nad tym piłkarzem popracować, gdyż to nie jest słaby piłkarz tak jak np. Jirsak czy Łobo, tylko chłopak, który nie potrafi się w Wiśle odnaleźć. Nie stać nas na odstawianie na bok piłkarzy o takich umiejętnościach, którzy na arenie międzynarodowej udowodnili, że potrafią grać dobrze w piłkę.
Znana jest teoria, wedle której w grupie lepszy dostosowuje się po jakimś czasie do słabszych. Dlatego istotne jest pokazanie zawodnikom, że słabsze jednostki nie mają prawa bytu w pierwszej 11 i będą eliminowane. Mam nadzieję, że nasz sztab szkoleniowy właśnie w tym kierunku zmierza.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując