Wyświetl pojedynczy post
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 17:32
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ten "artykuł" po wczorajszym meczu nie ma sensu. Odległość jest może dość duża ale nie ma znaczenia w perspektywie oglądania meczu, szczególnie że został napisany przez osobę nie będącą nigdy na tym stadionie
Poza tym odnoszę wrażenie, że jest to tekst zazdrosnego człowieka z branży, który jest wściekly o to, iż sam tego zlecenia nie dostał.
Oczywiście ma rację, że na tak wielką inwestycję powinien być rozpisany konkurs i tu zarzuty są jak najbardziej słuszne, ale on nie widzi w ogóle pozytywów tego stadionu i skupia się w dużej mierze na rzeczach mniej istotnych.
Byle tylko ośmieszyć i dołożyć.
Jak dla mnie to dość małostkowe.

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post

Wyjebane mam na to, że O. zaprojektował z przyciemnionymi przeszkleniami: jego nieudolność przyczyniła się w wielkim stopniu do tego, że mamy dzisiaj (końcówka 2010) bubel za wielkie pieniądze, w ktorym wszystko montuje się na chybcika, tak, żeby zdążyć przed planowanym opóźnieniem od opóźnienia..
Nie do końca zgadzam się ze słowem " bubel". Zupełnie bezwartościowy to ten stadion nie jest.
Ma wiele niedociągnięc owszem - ale tak na prawdę, nie znam na dużą skalę budowanego obiektu architektonicznego, która ustrzegłaby się od błędów.

Daleka jestem też od obciążania za ten stan rzeczy przede wszystkim Obtułowicza.
Nie jest on wcale nieudolnym architektem - a projektowanie stadionu na raty jest/było wyzwaniem, z którym i najlepsi architekci mieliby problemy.
Opóźnienia są winą zarówno jego pracowni jak i inwestora, który chyba nie do końca sprecyzowal czego chce i przede wszystkim wykonawcy.
Nie z winy architekta zmieniano materiały na tańsze ( przede wszystkim beton architektoniczny na osławiony konstrukcyjny ) i nie jest wynikiem "montowania na chybcika" zmiana rodzaju szyb.
Odpowiedz cytując