|
Witam,
Byłem wczoraj na meczu i też chciałem się podzielić wrażeniami. Na przekór wszystkim tu pozytywnym głosom ja powiem mnie się nie podobało. Mimo pewnych pozytywów to ogólne wrażenie ciągle pozostaję kiepskie.
Zacznijmy od wejścia: Trochę się spóźniłem więc byłem pod moim wejściem (E 21) o godzinie 20:20, a wchodziłem na trybunę jak za czeli grać hymny, więc można powiedzieć zajęło to 10 minut co uważam za wielki plus. Natomiast jeśli chodzi o kołowroty to są fatalne. Jakoś w sierpniu zdarzyło mi się być na Wembley i na The Emirates na meczach i muszę powiedzieć że nasze (i nie tylko, Cracovia Legia) rozwiązanie jest kuriozalne. Chodzi mi oczywiście o rodzaj i o to, że są za wąskie. Taki gościu postury Zbyszka Kręciny czy mojego taty będzie miał duży problem z przeciśnięciem się. Na the Emirates czy Wembley są kołowroty sięgające mi do pasa za nimi stoi osoba z obsługi stadionu instruująca Cię gdzie masz się kierować.
Jeśli chodzi o trybunę wewnątrz to ma bardzo duży potencjał i wszystko wygląda w porządku, jedynym minusem wydaje mi się problem palenia. Nie przeszkadza mi bardzo jak ktoś pali papierosy, ale w czasie przerwy była tam taka siekiera, że się oddychać nie dało. Powinny zostać wyznaczone strefy dla palących i włączona jakaś wentylacja. Toalety widziane z zewnątrz=PORAŻKA.
Jeśli chodzi o wrażenia z zew trybuny to: Odległość od boiska nie wydaję się taka duża, oglądałem mecze na Schalke, Alianz Arena, Camp Nou i innych stadionach i nie ma zbyt wielkiej różnicy. Choć trzeba pamiętać że to stadiony o większych pojemnościach, ale naprawdę nie uważałbym tego za problem. Krzesełka wygodne żadna rewelacja, ale też nie mam żadnych zastrzeżeń. Natomiast te niebieskie barierki z mojego miejsca zasłaniały mi boisko gdy oglądałem rzut rożny. Stelaże na telebimy są ogromne nigdzie takich wielkich nie widziałem, ciekawi mnie jak je zaaranżują.
Jakoś betonu na dachu i elewacji przerażająca, moja dziewczyna się mnie pyta "a to już tak zostanie?".
Teraz do meritum dlaczego mnie się nie podoba. Uważam że za takie pieniądze to powinno być lepiej zaprojektowane i wykonane bryła stadionu nawet z przymrożeniem oka wygląda fatalnie. Nawet jak je zamknę to mnie straszy. Można było się spodziewać komentarzy po otwarciu, że jest świetnie ("stadion wygląda ekstra"). W porównaniu z tym co było jest na pewno lepiej, ale dla mnie jest słabo, może dlatego, że widziałem już parę stadionów i wiem jak to powinno wyglądać. Trochę śmieszą mnie tu wywyższanie się jaki to nasz stadion jest lepszy od Legii i jaka to u nas jest akustyka. To ja od razu mówię swoje zdanie: Nie jest! Legi dużo brakuję do super stadionu, ale Wiśle jeszcze więcej.
Na koniec, nie piszę tego bo jestem jakimś narzekaczem i później i tak nie będę przychodził na mecze. Będę przychodził na mecze, ale denerwuję mnie jak nagle stadion w waszych oczach wydaję się piękny. To takie zaklinanie rzeczywistości. To tak na zakończenie bo powinniśmy równać w górę, a nie w dół a chyba o tym zapomnieliśmy.
Ostatnio edytowane przez snow123 : 08.09.2010 o godz. 12:59.
|