|
Ja mam nadzieję, że po tych sparingach szansę w pierwszej drużynie dostanie nareszcie Chrapek. Chłopak ma talent, wie co zrobić z piłką, potrafi obrócić się z futbolówką w stronę bramki, czego w naszej drugiej linii bardzo brakuje. Sobol nawet gdyby był do dyspozycji trenera, jest słabo przygotowany pod względem wydolnościowym i szybkościowym, a Jirsak gra po prostu słabo. Niby z Jagiellonią czeka nas trudny mecz, ale ja bym mimo wszystko postawił na Chrapka.
W ogóle nasz skład w tym meczu to jedna wielka niewiadoma. Na bramce pewnie zagra Pawełek, nawet jeśli Jovanić zdąży się wyleczyć. W obronie Burliga trenuje jeszczeza krótko, więc pewnie Cikos, bo trójką raczej nie zagramy. Z lewej wydaje się, że zagra Brożek, ale kto wie co wymyśli trener. Cleber kiedyś grał na tej pozycji, Bunoza podobno też. W takiej sytuacji Brożek mógłby pójść na prawą za Cikosa. Na stoperze szansę może dostać Chavez chociaż nie nastawiam się specjalnie na jego debiut w tym meczu. W drugiej linii nie ma Sobola, nie wiadomo jak prezentuje się Garguła; Wilk i Kirm na reprezentacji, więc nie zgrywali się z drużyną. Jirsak był na miejscu, ale jest w słabej formie. W ataku Brożek i Boguski pokazali się z dobrej strony z Koszarawą, ale jest przecież Żurawski, Małecki, Paljic, Rios i Boukhari. Heh, jakby ci wszyscy piłkarze byli w formie to zastanawialibyśmy się ile bramek władujemy Jagiellonii, a takto zastanawiamy się jak to trener zestawi żeby nie wtopić.
Jeżeli Sobol byłby zdrowy to ustawiłbym to tak:
--------------Pawełek-------------
Brożek, Sobol, Cleber, Bunoza
----Chrapek--Wilk---Garguła----
------Rios---------------Paljic-----
---------------Małecki-------------
|