Wyświetl pojedynczy post
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 11:44
jachting napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja napewno się zmieniła na lepsze , a to choćby dlatego że jest więcej ciekawych zawodników do dyspozycji , że mamy lewego obrońce . Jest też zaangażowanie , jakieś sytuacje - mi się osobiście dobrze oglądało te mecze . A perspektywa na przyszłość jest lepsza a nie gorsza , bo będzie więcej a nie mniej możliwości .

1Skoro tak to oceniasz , to w takim razie czego ty oczekiwałeś i oczekujesz od tej drużyny ?
Mnie cieszy to co jest , a od pompowania to jesteśmy daleko , raczej z tego co ja obserwuje to się dociska flaka zamiast spokonie pozwolić aby sytuacja mogła się rozwinąć , żeby tam wleciało troche powietrza .

2To Australia grało od początku w 10 ? , poza tym to nie koniecznie wtedy łatwiej się gra z takim przeciwnikiem .
3Grają teraz w strefie azjatyckiej .
Mistrzostwa Świata - 2006 : 1/8 finału 2010 faza grupowa ; remis i zwyciestwo to jak to się ma do Polski w ostatnich latach ?

Ukraina to też dobra drużyna , która tak jak my gra tylko sparingi a więc jeśli ktoś by chciał ich usprawiedliwiać to nie może .

Ad 1. Oczekuje zmiany nie tyle od drużyny co od selekcjonera. Smuda musi zrozumieć, że nowoczesna piłka opiera się w dużej mierze na taktyce. Minęły lata 90 i sama umięjętność motywacji zawodników (która Franz bezsprzecznie posiada) nie wystarczy do tego aby odnosić sukcesy. Przypomnij sobie jak skonczyła Argentyna w RPA.
Przejrzyj sobie podsumowanie taktyczne tegorocznych MŚ (http://www.zonalmarking.net/2010/09/...eport-summary/) i porównaj to z naszą grą.

Dziennikarze przekonują nas, że można optymistycznie patrzeć na grę Polaków, ale wynika to wyłącznie z ich dyletantyzmu i znajmości footballu na poziomie przeciętnego, niedzielnego kibica.

Ad.2 A myśmy od początku przeważali?

Ad.3 Tak i w el. do MŚ w RPA grali z: Japonią (remis i wygrana), Katarem, Bahrajnem i Uzbekistanem.

jachting napisał(a):Wyświetl post
Przedewszystki cegiełkami to są piłkarze , a tych jest wielu nowych , kadra jest odmłodzona , odświeżona i to się nie zmieniło bo nawet jeśli wracają starzy "znajomi" to mają już albo jest na to duża szansa że bedą mieli swoją najlepszą jakość ( bo jak każdy wie mają potencjał i coś już udowodnili ) .
A to że teraz gramy po staremu , że smuda jakoś zasadniczo zmienił taktyke czy do czegoś się dopasowuje , to raczej ci się tylko wydaje .... nawet jeśli ci się dobrze wydaje to nie za szybko ?
Odświeżona, odmłodzona? Z Australią debiutował 30 letni (sic!) Pietrasiak- nota bene srodkowy pomocnik, który nie wiadomo po co został ustawiony na pomocy. Swoje drugie mecze rozegrali Tyton i Boenish.
Co do taktyki- nie smarowałbym posta za postem gdyby mi się tylko "wydawało". Oglądałem mecz i wiem o czym pisze.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 08.09.2010 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując