snyrting napisał(a):

Nie ma sensu pompować balonika i mówić, że się coś poprawiło. Gramy archaiczną taktyką, piłkarzy mamy mocno przeciętnych. Smuda pewnie dotrwa na stołku terenerskim do 2012, przegramy wszystkie 3 mecze i będzie po zabawie.
|
Sytuacja napewno się zmieniła na lepsze , a to choćby dlatego że jest więcej ciekawych zawodników do dyspozycji , że mamy lewego obrońce . Jest też zaangażowanie , jakieś sytuacje - mi się osobiście dobrze oglądało te mecze . A perspektywa na przyszłość jest lepsza a nie gorsza , bo będzie więcej a nie mniej możliwości .
Skoro tak to oceniasz , to w takim razie czego ty oczekiwałeś i oczekujesz od tej drużyny ?
Mnie cieszy to co jest , a od pompowania to jesteśmy daleko , raczej z tego co ja obserwuje to się dociska flaka zamiast spokonie pozwolić aby sytuacja mogła się rozwinąć , żeby tam wleciało troche powietrza .
Cytat:
|
Mam się emocjonować, ze grając w 11 na 10 udało nam się przycisnąc reprezentacje Australii (sic!)? Przeciez gdyby ta druzyna miała walczyć o MŚ w naszej strefie, to byśmy ich nigdy nie widzieli na mudnialu.
|
To Australia grało od początku w 10 ?

, poza tym to nie koniecznie wtedy łatwiej się gra z takim przeciwnikiem .
Grają teraz w strefie azjatyckiej .
Mistrzostwa Świata - 2006 : 1/8 finału 2010 faza grupowa ; remis i zwyciestwo to jak to się ma do Polski w ostatnich latach ?
Ukraina to też dobra drużyna , która tak jak my gra tylko sparingi a więc jeśli ktoś by chciał ich usprawiedliwiać to nie może .
Cytat:
|
Smuda próbował wymyślić coś nowego, dał temu dowód w początkowych meczach z Finlandią, Serbią, także z Hiszpanią i Kamerunem. Dwa ostatnie mecze, przegrane przez Polskę i krytka jaka za nie spadła na Franza (w tym wypadku zasłużona) spowodowały, że nasz selekcjoner zarzucił projekt budowy tej drużyny
|
Przedewszystki cegiełkami to są piłkarze , a tych jest wielu nowych , kadra jest odmłodzona , odświeżona i to się nie zmieniło bo nawet jeśli wracają starzy "znajomi" to mają już albo jest na to duża szansa że bedą mieli swoją najlepszą jakość ( bo jak każdy wie mają potencjał i coś już udowodnili ) .
A to że teraz gramy po staremu , że smuda jakoś zasadniczo zmienił taktyke czy do czegoś się dopasowuje , to raczej ci się tylko wydaje .... nawet jeśli ci się dobrze wydaje to nie za szybko ?