A według mnie Golański próbuje podbić wysokość kontraktu zaproponowanego przez Wisłę.
Z tego co się orientuję to Prezes Wojciechowski w wywiadzie bodajże dla Orange Sport bądź Polsat Futbol wyraźnie powiedział, że owszem było zainteresowanie Golańskim ale w chwili obecnej rezygnuje z tego zawodnika, a najbliższe transfery zostaną przeprowadzone dopiero w zimowym okienku.
Tak więc nie napinajcie się tak, natomiast co do stylu zarządzania Polonią to jako również jej kibic wierzę, że może powalczyć o mistrzostwo, a później nawet i LM, tyle że nauczony doświadczeniem Pana Cupiała wiem, że działania Prezesa Wojciechowskiego nie przyniosą Polonii nic dobrego w dłuższej perspektywie, a to ze względu na brak profesjonalizmu w w tych działaniach. Mam jedynie nadzieję, że Polonia w ten sposób powiększy grono swoich kibiców i wyrobi markę na poziomie Wisły, Legii czy choćby obecnego Lecha, co z kolei przełoży się na możliwość konkurowania o zawodnika dajmy na to z Wisłą, bez potrzeby oferowania mu znacznie wyższego kontraktu.
pawelwislak napisał(a):

|
Dla mnie Polonia to taki kolos na glinianych nogach póki co dobra atmosfera bo są na pierwszym miejscu ale teraz przypadkowo meczu nie wygrają. I się zacznie potem jakieś kolejne straty punktów stracą lidera i J.W. zacznie świrować atmosfera padnie i koniec końców nie widzę ich na podium pod koniec sezonu. Nie z takim stylem prowadzenia klubu i drużyny.
|
Najgorsze jest to, że zarówno Wisła czy Legia czyli drużyny zapowiadające walkę o mistrzostwo, również wydają się kolosami na glinianych nogach, brak obrony w przypadku Wisły czy brak jakiegokolwiek stylu w przypadku Legii także nie wróżą walki o podium.
Co innego w przypadku Jagielonii, która jeżeli w zimie się nie rozsprzeda, co niestety jej wróżę, to ma realne szanse walki o mistrzostwo.