Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2010, 22:43
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Przepisy krajowe wyznaczają minimalną ilość miejsc parkingowych. Nigdzie nie jest powiedziane, że miasto nie możę wyznaczyć ich wiecej.

Co do "normalnego prezesa", moim zdaniem nie ma nic gorszego od szefa-kumpla. Ale ta rozmowa juz zbytnio odbiega od tematu, więc proponuje ja zakonczyc.
masz rację, mój błąd.

ale i tak moim zdaniem zbyt duży parking przy biurowcu zachęcałby do jazdy samochodem, a to - jak wiadomo - powoduje coraz większe korki.

chyba nie chcemy dopuścić do tego, by wszyscy jeździli autami pod swoje miejsce pracy, bądź uczelnie?

niech mi ktoś wytłumaczy pewną nieścisłość w tym artykule.

"a w każdym biurowcu pracuje ponad tysiąc osób..." biurowce są trzy. 3 x 1000 = 3000 x 0,25 = 750

w takim razie dlaczego miejsc parkingowych jest tylko 375?

murray napisał(a):Wyświetl post
Ustawa o zamówieniach publicznych, czyli w gruncie rzeczy wybór najtańszej opcji. A jak wiadomo tanie jest drogie.
a potem by było gadanie typu "czemu robią rondo grzegórzeckie za 80 mln, jak można było je zrobić za 70?"

narzekania na wybranie najtańszych ofert pojawiają się oczywiście tylko w przypadku problemów z daną inwestycją. Kiedy prace toczą się bez zarzutu, np. Stadion Cracovii, jakoś nikt nie przypomina o droższych ofertach.

Zwłaszcza, że droższa oferta nie zawsze gwarantuje pełen sukces. Prawda?

W przypadku Długiej i tak miasto nie zapłaci wykonawcy, póki ten nie pozbędzie się niedoróbek.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 06.09.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując