Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2010, 10:37
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
Ale jest chyba roznica miedzy zwyklym Vipem a Prezydentem panstwa, ktory jest rownierz zwierzchnikiem sil zbrojnych. Chciałbym przypomniec rowniez ze na pokladzie samolotu znajdowali sie generalowie rowniez ten najwazniejszy i jesli Prezydent kazal mu wydac rozkaz ladowania to wszyscy wiemu co armii oznacza odmowa wykonania rozkazu. Szczegolnie ze juz wczesniej byl podobny przypadek w Gruzji. Pilot opowiadal jakie szykany na niego polecialy i jakich to metod uzyl byly juz perzydent!!!
To przypomnij mi łaskawco jakież to "szykany" spadły na pilota Bo z tego co ja się orientuję to raczej nagroda go spotkała ze strony MON. Sprawa kolejna może mi przypomnisz co też w "armii oznacza odmowa wykonania rozkazu", bo mam takie nieodparte wrażenie, że próbujesz nam tu zasugerować, iż w polskim wojsku za odmowę wypełnienia rozkazu groziła conajmniej "kula w łeb". W tym względzie jednak od czasów Hitlera i Stalina, nie wspominając już o PRLu, coś się jednak zmieniło. Jest prokuratura, są sądy... nie wspominając o rządzie i ministrze Klichu, którzy za samo przeciwstawienie się Prezydentowi Kaczyńskiemu gotowi byli każdego ozłocić (vide sytuacja z prezesem PZPS Przedpełskim oraz siatkarzami i ich olaniem wizyty u Kaczyńskiego, na wskutek sugestii ówczesnego ministra "Polska to dziki kraj"-Drzewieckiego).