Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 18:50
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Parę słów o Mafii 2.
1. Bardzo dobra gra moim zdaniem. Na pewno nie tak rewelacyjna jak jedynka, ale ciągle bardzo dobra.
2. Minusy:
- fabuła mniej klimatyczna niż w jedynce
- rezygnacja z wszelkich drobnych smaczków, które czyniły jedynkę aż do bólu realistyczną (np. mandaty za przejechanie na czerwonym świetle)
3. Plusy:
- super pomysł z misją podczas II wojny, pobytem w więzieniu i zabójstwie Tommiego (mogło to być jednak bardziej rozbudowane)
- fajny motyw z możliwością chowania się za przeszkodami
Plusy:
1. Gra dobra, ale... tylko dobra. Niestety zrobili z tej produkcji GTA.
2. Bardzo ciekawy wątek i w porządku misje.

SOILER
Najbardziej rozwalił mnie motyw w barze, kiedy ten nasz przyjaciel przez przypadek zastrzelił murzyna Żywcem mi się to skojarzyło z Pulp Fiction. Tam gdzie Travolta na wyboju w jezdni zastrzelił murzyna jadącego z nim samochodem.
KONIEC SPOLILERA

3.Niezła grafika.

Minusy:
1. Długość gry woła o pomstę do nieba. 10h? Śmiech na sali.
2. Klimat z jedynki rzeczywiście zniknął.
3. Gra jest zbyt prosta.
4. Brak Free Ride.
5. Liniowa fabuła. W całej grze może dwa razy jest wybór, który sprowadza się do przekupienia policjanta lub zapłaty mandatu.
6. Grafika, czasami podczas jazdy samochodem może wyciąć numer. Pojawia się coś takiego jak jakiś bullet time na kilka sekund po czym wszystko wraca do normy.

Jeżeli chodzi o owe drobne smaczki to za przejazd na czerwonym w jedynce (w którą gram po raz kolejny teraz) nigdy mandatu nie dostałem. Dostałem za stłuczkę i przekroczenie szybkości, czyli tak samo jest w dwójce jak i w jedynce. W drugiej części gry ponadto wprowadzili otwieranie zamków o wiele lepsze niż w jedynce, a także wybicie szyby jeśli nie chce nam się bawić w otwieranie. Kolejny smaczek to naprawa silnika w momencie kiedy się zepsuje. Jest też możliwość zmiany ubrania, a jeśli nie mamy kasy, albo nie chcemy wydawać, to po prostu możemy je ukraść ze sklepu.

Odpowiedz cytując