|
akurat rozwiązanie kontraktu z Singlarem to dla mnie ewidentny sygnał, że negocjujemy z lepszym obrońcą i szykujemy na niego kasę... moim zdaniem Golański byłby dobry... dla mnie byłoby optymalnie podpisać z takim graczem 2 letni kontrakt i jako rezerwowego/wchodzącego do składu mieć takiego Cikosa...
Łobodziński mam nadzieję, najpóźniej zimą znajdzie sobie klub...
Sobol moim zdaniem powinien zimą odejść bo jest za silny i za drogi na ławkę, a trzeba szukać następcy...
"Jakotaki" rezerwowy może być Jirsak bo zarabia chyba zdecydowanie mniej.
Lewa obrona to zagadka. Jak dla mnie Piter Brożek jest dobrym lewym obrońcą, a beznadziejnym lewym pomocnikiem- techniki, dryblingu to on ci nigdy nie miał. Problem w tym, że na lewej obronie też mu łatwo wygrać nie będzie rywalizacji, a ten rywalizacji nie lubi... przegrał z Diazem i już płacz... szkoda trochę że za darmo odejdzie... ale w sumie to on ma Wisłę chyba głęboko w poważaniu... jak grał w pierwszym składzie to olewał na maksa. Komentarze w stylu "sam se zagraj" uwłaczają takiemu klubowi jak Wisła. Poza tym skoro wszyscy widzą, że on się bardziej na lewą obronę nadaje, a ten siebie cały czas uważa za lewego pomocnika to pytań nie mam.
W pomocy spodziewam się przede wszystkim wielkich wzmocnien na środku. Mam nadzieję, że Valckx i Maaskant widzą, że tam mamy w zasadzie 2 osobową dziurę. Mam nadzieję, że zimą przyjdzie 2 środkowych pomocników z najwyższej jak na naszą ligę półki. Wiem że warunki fizyczne nie grają roli, ale chciałbym żeby ci piłkarze przede wszystkim oprocz walorów technicznych mieli wolicjonalne i fizyczne. Zeby nie byli to pilkarze typu Jirsak, Iwański itp. nie lubię mikrusów na środku pomocy- szczegolnie gdy nie gramy 3 w srodku pomocy.
Podsumowując liczę:
-na 2/1(gdyby przyszedł Golański) mlodych piłkarzy do obrony z ameryki południowej bo tam można tanio znaleźć takich Diazów itp. i nie beda chcieli zarabiac setek tysiecy dolarów i byc moze jednego doswiadczonego za darmo ogranego w Europie jak Cleber przed laty
-2 piłkarzy których naprawdę sobie upatrzymy choćby kosztowali po 1mil Euro do środka pomocy bo to jest serce drużyny
I jak dla mnie to powinno wystarczyc. Liczę, że jeżeli będzie trzeba to wydamy nawet do 3mil Euro w następnym okienku na te konieczne wzmocnienia.
Ze skrzydłowych mamy Nadira, Małeckiego, Kirma, Paljica i moim zdaniem to narazie musi wystarczyc, bo oni maja potencjal napewno.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 04.09.2010 o godz. 09:12.
|