Wyświetl pojedynczy post
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2010, 08:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
E
Tak więc cholera wie co to z tą drużyną będzie w tej rundzie
Jaga dla mnie nie będzie jeszcze wyznacznikiem.Takim pierwszym to będzie chyba dopiero mecz w Poznaniu(za prawie 2 miesiące).Tu już będzie można oczekiwać nie czarów ale lepszej gry niż dziś - Oczywiście w założeniu że szczególnie w tyle szlag nie trafi Clebera czy choćby Brożka
Cały post bardzo mądry, a szczególnie zgadzam się z końcówką. Tak naprawdę to teraz wszyscy wylewają wiadro pomyj na Zarząd, ale nie wiadomo jak to będzie. Może być tak jak było, gorzej raczej nie powinno być. Ale. Ale może być także dużo lepiej. Kto wie, może metody ( obiadki etc. ) i treningu Maaskanta poskutkują, okaże się że złapią co po niektórzy zajebistą formę i będzie lux. Przypomnieć trzeba że Marcelo jak przyszedł do Wisły to też nikt nie wiedział o co chodzi, a dzisiaj wszyscy po nim płaczą. Kto wie, czy na tym forum w zimowym okienku nie będziemy pisać że priorytetem jest zatrzymać Bunoze i Cikosa ? To są dopiero pierwsze mecze, wszyscy się podniecają Polonią, Jagą, Bełchatowem - ale my do nich tracimy tylko 1 pkt. Wystarczyłoby zagrać lepszy mecz w Chorzowie i to dziś Wisła byłaby liderem i pewnie inne nastroje by były. Trzeba być optymistą.

Ja osobiście, podsumowując okienko transferowe, najbardziej w kolejności w jakiej wyliczam liczę na :

Riosa, Bunoze, Cikosa, Chaveza.

Na papierze kadre mamy naprawdę zajebistą.

Moim zdaniem okaże się, że

- optymalnym zestawieniem obrony będzie - Cikos, Cleber, Chavez, Brożek Pi
- pomocy - Małecki, Garguła, Sobolewski ( na zmiane z Wilkiem ), Kirm
- atak - Rios, Brożek

Niech ktoś wkońcu zauważy w tym klubie że Żuraw nie ma już sił na pełne 90 minut, ale jest IDEALNYM piłkarzem który może wejść w 60 minucie meczu i pyknie 2 bramki! To jest klasa sama w sobie wtedy. I myśle że wyprzedzi tych wszystkich Sobiechów, Smolarków i innych w klasyfikacji strzelców na koniec i to zostawi ich daleko w tyle.

Bunoza powinien odbyć rozmowę z sztabem i ktoś mu powinien ewidentnie naświetlić, żeby nie obrażał się że nie będzie grał, tylko niech uczy się od doświadczonych Clebera i Chaveza bo ja będzie trzeba podziękować Clebiemu w zimie to on wskoczy na jego miejsce, a obrońce jakiegoś młodego znów się dokupi.

Najgorzej z Cikoszem - jemu trzeba chyba postawić jasno sytuację, że musi zapier*** i być coraz lepszym, wtedy dostanie dobry kontrakt u nas i będziemy współpracować dalej. Osobiście spodobał mi się i wydaje mi się że on jeszcze zrobi duży postęp u nas przez ten rok i zostanie.

Wilk dobry transfer, zastąpi sobola, nie ma co gadać. Palijć to mi taką zapchajdziurą zalatuje, wydaje mi się że Maaskant weźmie się za Kirma i on jeszcze pokaże co potrafi.

Nadal liczę na Gargułę i to bardzo. Smuci mnie postawa i osoba Tomka Jirsaka. Sympatyczny chłopak, a nie może się stać tym naszym Napoleonem w końcu.

Natomiast Rios. Riosa to będzie zajebiście ciężko utrzymać u nas za rok, zobaczycie. Jeszcze będą rozmowy że to będzie główny cel transferowy za rok Klei mu się piłka do nogi jak nie wiem. Narazie pojeździł po małych stadionach, jak on poczuje głód wygranej, głód sukcesu, jak poczuje że w tym klubie może coś osiągnąć to wtedy będzie to czołowy zawodnik naszej ligi.

Moim zdaniem nadal mamy problem w bramce. Jovanića nikt jeszcze nie ocenił tak do końca, bo nie można. Nie podoba mi się takie mieszanie tą pozycją, raz ten raz ten. Pawełek jest nadal ewidentnie niepewnym bramkarzem. Dlatego, jeżeli Jovanić nie popełnił jeszcze żadnego błędu ani nie zdarzają mu się wpadki uważam że powinno mu się dać szansę na dłużej i on powinien stać między słupkami.

Może być różnie. Może być kicha i padaka, a może być 1 miejsce i parę punktów przewagi na jesień.

To tyle jeżeli chodzi o okno transferowe. Natomiast to co po oknie - jestem niemal pewien że kogoś zakontraktują jeszcze może nawet przed Koroną, jednak naprawdę nie ma się co spodziewać że będzie to ktoś kto wskoczy do 1szej 11'stki. To będzie raczej gość ktory w razie potrzeby będzie mógł zastąpić w jak najlepszym stopniu grę Cikosza i Brożka. W Golańskiego nie wierze. Gdyby miał już podpisać w Polsce to by już podpisał, pewnie jeszcze chodzi po prośbie i szuka gdzieś za granicą lepszą kasę - cóż - jego prawo. Chociaż głupio myśli, bo miał gość papiery na grę, było wrócić teraz do Polski do tej Polonii nawet albo Wisły, zapieprzać, odbudować się i pukać do kadry na Euro 2012. Spoko, najwyżej znajdziemy kogoś w Niemczech na tą pozycję.

Na koniec pogdybam. Przed meczem dzisiejszym naszej Kadry postaram się tchnąć w Was trochę optymizmu i zachęcić do wyczekiwania kolejnego meczu naszej Wisłeki. Pomyśle, co by było gdyby :
- Cikos i Bunoza okazali się talentami na miarę Marcelo?
- Chavez był tak solidny jak Cleber i był zaporą nie do przejścia, a do tego chciałby u nas zostać ?
- Brożek Piotruś, wkurzony i zdegustowany ostatnią sytuacją, chcąc udowodnić że nie jest gorszy od swojego brata zacznie grać na poziomie choćby meczu Wisła - Barcelona 1 : 0 ?
- Mały stanie się drugim Kubą Błaszczykowskim bo papiery na to jakby nie patrzeć ma
- Sobolewski złapie drugi oddech bo przestraszy się Wilka ?
- Garguła w końcu złapię formę choćby z Bełchatowa, będzie chciał wrócić do kadry na Euro
- Wilkowi nie spodoba się to że przegrywa rywalizację z Sobolem i zacznie ostro zapieprzać ?
- Tomek Jirsak wkurzy się że Garguła go całkowicie zdominował i będzie się starał to zmienić ?
- Kirm stanie się prawdziwym Kirmem, choćby tym z meczu Polska - Słowenia
- Rios okaże się talentem pierwszej klasy, takim jak wyjeżdżają do Europy z Argentyny inni piłkarze do mocnych europejskich klubów ?
- Brożek pyknie te 20 bramek w sezonie, jak za dawnych lat
- Boguski złapię formę sprzed kontuzji
- a Żuraw w końcu w wywiadzie pomeczowym powie że jest bardzo fajnie i dobrze i jest zadowolony bo znów strzelił bramkę

To przecież my ich wszystkich porozjeżdżamy w tej naszej kochanej lidzie Hehe.
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 04.09.2010 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując