Nie wiem czemu się nie dodało.
Gdzie tu była mowa o zmianie prawa zgodnie z wytycznymi trybunałów?
Twierdzę tylko, ż trzeba uchwalić ustawy, który już dawno powinny być uchwalonwe tj. ustawa bioetyczna. Wymagasz od polityków obrony dobra naszego kraju na arenie zagranicznej, a oni nie potrafią dobrze zabezpieczyć naszego podwórka.
O nawet moje imię znalazłeś

Tak czy inaczej rezultat wykonywania zapisów umowy międzynarodowej skutkuje mniej więcej tym samym co podporządkowanie własnej legislacji cudzej, gdy Polska jako suweren przestaje jednostkowo decydować samo za siebie, a staje się wyłącznie czątką grupy mając elementarny głos przy wypracowywanej decyzji.
A czy oddanie spraw ustalania tego ile rolnik może wyprodukowć mleka, a ile może wylać ma coś wspólnego z demokracją? Tak samo czy ustalenie tego, że polskie kwoty połowowe są mniejsze od duńskich czy niemieckich idzie z duchem równości w UE? Przykłady można mnożyć, więc nie rozśmieszaj mnie z powoływaniem się na to, że TL zagraża naszej demokracji, bo ona jest i tak już mocno ograniczona. A Ty jako obywatel czujesz, że decydujesz w stopniu dostatecznym o tym co dzieje się w naszym kraju?