Lysy napisał(a):

A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż )
|
Dwoma zawodnikami nad którymi myślałem najwięcej to Paweł Brożek i Chavez w pierwszym składzie. Z wystawieniem Pawła w ataku wiąże się przestawienie Małego na lewe skrzydło (wiem, że traci na nim dużo ze swoich walorów - mimo wszystko jednak uważam, że jest w stanie z przymusu zagrać na tej pozycji często schodząc do środka i grając nawet trzeciego napastnika). W ataku nie bardzo podoba mi się zestawienie Małego z Riosem, dlatego wybrałem Pawła przesuwając Małego na lewą pomoc (Żuraw jest w równie kiepskiej formie co Paweł - grał ostatnio, strzelił co prawda gola jednak nie zachwycił, dlatego teraz w ataku szansa dla Brożka). Dlaczego nie Paljic? Jakoś do mnie same statystyki nie trafiają - facet gra słabo i powinien siedzieć na ławce. Boukhari wg słów Maaskanta w jednym z wywiadów to zawodnik potrafiący przytrzymać piłkę, rozegrać. Twierdzi, że takiego gracza potrzebował do linii pomocy. Zawodnika, który wprowadzi nieco spokoju - wnioskuję, że będzie ten spokój wprowadzał w środku pola razem z zastępującym Sobola Wilkiem. Na prawo Kirm - bo niby kto? W obronie zastanawiać może jedynie wymiana Bunozy na Chaveza. Trening treningiem - widziałem go w paru meczach i to jak na naszą ligę bardzo solidny zawodnik. Zaryzykowałbym z nim w parze z Cleberem.